PUBLICITAT

Puigcerdà

L’Hospital de Cerdanya imparteix un curs de seguretat a la muntanya

La formació dóna accés als diplomes a metges, infermers i aficionats

Per Josep Romero

Hospital de la Cerdanya
Hospital de la Cerdanya | El Periòdic
Avui dissabte finalitza el curs internacional que des de el passat dimecres ha tingut lloc a l’Hospital transfronterer de la Cerdanya, a Puigcerdà, sobre socorrisme, seguretat i urgències en muntanya.

El programa que enguany ha arribat a la seva quinzena edició té un format semi-presencial i capacita per obtenir el Diploma Internacional de Medicina de Muntanya (metges), el Certificat Internacional de Medicina de muntanya (infermers) o el Certificat d’aprofitament del Curs (muntanyencs sense formació sanitària prèvia).
Aquesta formació se centra a preparar els alumnes per tal que puguin valorar i fer el tractament inicial d’un accidentat i posteriorment ser capaços de col·laborar amb eficàcia amb els grups organitzats de rescat a la muntanya.

Per assolir aquest objectiu, es posa especial èmfasi en el coneixement de les tècniques i materials bàsics i sobretot, en les mesures de prevenció per desplaçar-se a les zones muntanyoses.

En el temari del curs es van incloure des de mòduls sobre orientació, nocions de meteorologia o preparació de la farmaciola de muntanya a temes més específicament mèdics. Entre aquests, s’estudien la metodologia per la valoració i tractament inicial de la persona que s’ha accidentat, tècniques de suport vital bàsic, traumatologia o una sèrie d’escenaris habituals com la hipotèrmia, els cops de calor, fractures, intoxicacions, entre d’altres afectacions que pot patir la víctima en un entorn muntanyenc.

Durant els darrers quatre dies en la programació també es van incloure pràctiques en tècniques bàsiques de muntanya i de rescat a càrrec de professionals del sector.
Aquest curs, forma part del mòdul presencial de la diplomatura que organitza l’Hospital de Cerdanya conjuntament amb la Universitat de Girona i l’entitat internacional Mountain Medicine, que han desplaçat els seus professionals aquests dies a la comarca.H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT