PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Reivindicant a Andorra una educació més immaterial

Les Jornades Científiques volen obrir els ulls i mostrar noves tècniques al sector

Per ESTEFANIA GRACIA

Cartell promocional de les primeres Jornades Científiques.
Cartell promocional de les primeres Jornades Científiques.
El Centre de Congressos d’Andorra la vella acull avui les primeres Jornades Científiques per a una Nova Perspectiva Educativa. La seva organitzadora, creadora de l’Ontomedicina i Educació del Ser i investigadora clínica, Àngels Codina, va presentar ahir l’esdeveniment, que segons la mateixa, «servirà per obrir els ulls als qui tenen el poder de canviar l’educació». I és que Codina va remarcar que ja fa «tres legislatures que parlo amb les administracions i intento que a Andorra es faci una educació més del propi ser, dels sentiments, emocions i pensaments, que no pas de la pròpia teoria o coneixements durs i purs».
 
D’aquesta manera, l’impulsora, juntament amb l’antropòloga, creadora de Pedagogia 3000 i directora d’Emare, Noemí Paymal, la inicitiva pretén introduir una nova manera d’educar a les diferents escoles, «ja no només les d’aquí, sinó a nivell mundial», va remarcar Codina.
 
Per la seva part, Paymal va assegurar que cada cop més «els nens evolucionen la seva ment, varien la percepció, la manera de rebre informació i com aplicar-la al món real, per aquets fet, és important que els eduquem tenint present aquesta evolució mental». I és que està demostrat que és «millor treballar des de ven petits la part més immaterial d’un mateix», és a dir, «les emocions, els pensaments o tot el que tingui a veure amb el ser interior», «si desenvolupem aquesta part, també es desenvoluparà molt millor la ment i la percepció». 
 
Per transmetre aquestes noves tècniques i maneres d’educar, diversos professionals del sector exposaran durant el dia d’avui les seves experiències en el camp i els resultats que se n’obté de potenciar i intensificar la salut holística. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT