Enèsima obra d'art tricolor i Aixovall es manté inexpugnable

• L'equip d'Imbernon, l'únic invicte, continua enlluernant amb un joc exquisit i pluja de gols
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Cristian "tira" una canella a Sergi en una acció d'atac tricolor, ahir. Foto: TONY LARA

Aquest FC Andorra, cada setmana que passa, va guanyant adjectius amb un futbol que meravella. Ahir va venir el Tremp a Aixovall i se’n va anar com el Borges Blanques i el Balaguer B: sense res. 3-0 inqüestionable amb una golejada en joc, que podria catalogar-se com a obra d’art, i en encert de cara a la porteria contrària. A més Imbernón va fer debutar el juvenil de 17 anys Jesús Rubio, que va deixar detalls de bon jugador fins que va ser expulsat de manera rigurosa en el descompte.

Val la pena demostrar la solidesa d’aquest equip en forma de xifres.És l’únic invicte en el grup 5 de la Primera Territorial, ha sumat nou punts de nou possibles a casa i només ha cedit un empat, el de la setmana passada a Artesa de Lleida, que segons Imbernón «va ser un accident, com s’ha demostrat avui». La cara amarga la va posar Toscano, que ahir havia de reivindicar-se sortint a l’onze inicial després de la lesió que l’ha tingut set mesos sense trepitjar un terreny de joc però als deu minuts va ser substituit en notar una estrebada a la cama dreta. Va acabar plorant però de ràbia, perquè la lesió no és greu.

La resta va ser com una simfonia. Del primer segon al minut 95. El Tremp va venir amb l’autobús amb una defensa de quatre, un pivot per marcar Riera entre línies, una altra línia de quatre mitjos i un nàufrag al davant; això sí, sortien disparats a la contra, amb una clara intenció de venir a buscar els tres punts si podia, i va fer mal tot i que va acabar amb el caseller de gols a favor a zero. L’Andorra, però, a banda de tocar i tocar en atac, pressionava amb els quatre homes de vocació ofensiva per obligar el rival per evitar la sorpresa.

El primer gol va arribar al minut 22 després de tres avisos amb cara i ulls de Riera, Cristian de cap i Toscano. Va ser el portugués, que entre línies va tirar una paret amb Cristian, va seure l’últim defensor i la va creuar al pal llarg des de l’esquerra. L’allau va continuar, però el segon no va arribar fins el 44, de nou amb Riera com a protagonista, que va trencar el fora de joc amb una magnífica assistència de l’omnipresent Mejías i de nou va definir perfecte.

A la segona part va continuar el domini fins que al minut 63 Cristian va marcar el tercer de penal. Després, a pensar en la visita a Juneda.