PUBLICITAT

Alt Àneu

L’Alt Àneu prohibeix la caça del cérvol durant l’època de zel

La iniciativa es proposa afavorir l’ecoturisme i la qualitat dels trofeus

Per EL PERIÒDIC

Municipi de l'Alt Àneu.
Municipi de l'Alt Àneu. | EL PERIÒDIC
Ssetembre i octubre són els mesos ideals per gaudir de l’època de zel del cérvol, ja que aquest és el període de l’aparellament i els mascles competeixen amb els seus brams per conquerir les femelles. Aquest any, per poder observar l’activitat i interferir el menys possible en aquest moment vital per a l’espècie, a la reserva Nacional de Caça d’Alt Àneu, s’ha prohibit la caça durant aquests dos mesos. Segons ha informat l’ACN, L’objectiu de la iniciativa és doble: afavorir l’ecoturisme durant l’època de zel i millorar la qualitat dels trofeus cinegètics de cérvol que subhasten els municipis. A més, l’augment de la demanda de sortides guiades per escoltar el zel del cérvol i poder veure algun exemplar d’aquest animal ha coincidit amb l’augment de població d’aquests ungulats, i és que ja n’hi ha prop d’uns 1.000 a la Reserva Nacional d’Alt Àneu.
 
En aquests aspecte, cada cop són més els curiosos que volen presenciar les èpoques de zel, i aprofitant l’afluència que aporta cada any l’espectacle animal, empreses com Obaga Activitats es dediquen a acompanyar els turistes a muntanyes d’Alt Àneu per contemplar aquest espectacle. D’altra banda, Francesc Rodríguez, d’Obaga Activitats, ha explicat que és a primera hora del dia i a última de la tarda quan surten els cérvols del bosc i es deixen beure per prats de pastures per atraure l’atenció de les femelles. 
D’altra banda, el director del Parc Natural de l’Alt Pirineu aconsella fer aquesta activitat acompanyat d’un guia interpretador del parc per gaudir d’una experiència molt més enriquidora i plena de contingut de flora i fauna de la zona. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT