PUBLICITAT

Bellver de Cerdanya

Freixenet pretén encapçalar el primer vi escumós de Cerdanya

Poc més de trenta hectàrees de vinyes als municpis de Riu de Cerdanya i Bellver

Per EL PERIÒDIC

Una zona de la plantació de Freixenet a la comarca de la Cerdanya.
Una zona de la plantació de Freixenet a la comarca de la Cerdanya. | VIURE ALS PIRINEUS
L’empresa vitivinícola Freixenet llença un nou projecte de vinyes a la Cerdanya. Es tracta de poc més de tres hectàrees de vinyes, als municipis de Riu de Cerdanya i Bellver de Cerdanya, a uns 1.200 metres d’altura, amb les varietats Parellada, Muscat de Frontinyac i Pinot Noir. Segons els seus impulsors, és una aposta valenta de la multinacional espanyola que veu en aquesta iniciativa «una oportunitat per experimentar el repte que ofereix el canvi climàtic», ha explicat l’enòleg i director tècnic del projecte, Josep Bujan, així ho ha informat el portal web Viure als Pirineus. 
 
En aquest aspecte, Freixenet ha plantat a Cerdanya més de 12.000 ceps que estan distribuïts en unes 9 parcel·les del Tossal de Torrelles i repartits en desenes de feixes a les finques de la família Marginet, que són conegudes com «Les feixes d’en Balderic», «Camí Galí», «Les Costes» i el «Pla de la Serra». Els emprenedors porten invertits a l’indret més de 200.000 euros, en aquesta fase inicial. La idea és créixer i construir-hi, més endavant, les instal·lacions que siguin necessàries per al desenvolupament integral de la cava. 
 
D’aquesta manera, de la plantació actual es pretén fer la primera collita l’any 2017. I més endavant,  la voluntat és crear el primer vi escumós de Cerdanya. Per ara, el projecte és experimental, ja que dues de les tres varietats que s’han plantat, Parellada i Muscat de Frontinyac, mai no havien estat introduïdes a la comarca. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT