PUBLICITAT

Cardiff

Andorra no està per celebracions i vol fer-se notar a la festa gal·lesa

La selecció confia en repetir la imatge de l’últim cop que es van trobar, però ara puntuant

Per J. J. BLASCO

Els jugadors andorrans es van exercitar ahir al Cardiff City Stadium.
Els jugadors andorrans es van exercitar ahir al Cardiff City Stadium. | Luis davo / FEDERACIÓ ANDORRANA DE FUTBOL
Una nova fase classificatòria arriba a la seva fi. La selecció s’acomiada a Cardiff davant una Gal·les ja classificada per a l’Eurocopa. Tota una fita històrica per al conjunt britànic. I com que té aquesta connotació, Andorra no es vol sumar a aquesta festa. Hi està convidada, però el seu rol ha de ser un altre. I si pot ser, espatllar-la rascant algun punt. Fita més que complicada, però el camí és el que va mostrar en el primer matx, precisament contra els gal·lesos. Avui s’enfronten al Cardiff City Stadium (21.45 hores).
 
El seleccionador, Koldo Álvarez, la setmana passada posava com a referent aquell partit. És la derrota més ajustada que s’ha sumat. Es va perdre per la mínima (1-2). I amb el rival remuntant en el tram final. Una de les claus va ser que «en moments no vam encaixar», indica el tècnic, per la tasca defensiva que es va realitzar. Només Bale va saber capgirar el marcador. La intensitat i la competitivitat han de ser les claus. Un altre exemple que posa és el de dissabte, on «fins que Bèlgica no marca el tercer estem vius». És el plantejament que posa en cada partit. Que cap s’escapi, i que hi hagi emoció, tant sobre el terreny de joc com en el marcador: «Hem de buscar estar vius durant el màxim de minuts».
 
Molt ha plogut des de que Gal·les va ser en una fase final d’un gran esdeveniment. S’ha d’anar enrera 57 anys, quan va prendre part al Mundial de Suècia de 1958. Jugadors i seguidors tenen ganes de celebrar la fita, ja que la classificaicó per a ser l’any vinent a França la van aconseguir dissabte passat lluny, a Bòsnia i Hercegovina, i a més amb una derrota. Que Israel perdés contra Xipre li va donar el bitllet de forma matemàtica. Volen tenir un dia per a recordar, i per a que equip i seguidors es donin les gràcies mútuament. «Juguem per a ells. Quan perdem ens sentim com que els hem decepcionat i quan guanyem som feliços perquè ho hem fet per a ells. Els hi volem donar les gràcies pel que han fet», exposa el seleccionador gal·lès, Chris Coleman.
 
Andorra no vol ser un convidat de pedra. No ha vingut a ser una mera comparsa. Vol ser part activa del que succeeixi sobre el camp. «No venim a celebrar res, sinó a jugar un partit de futbol. És un equip molt intens, a part de la qualitat que tenen els seus jugadors», assegura Koldo. És conscient que de sortida «intentaran crear moltes ocasions», pel que provaran de frenar-los utilitzant tots els seus recursos. Com van aconseguir en el primer matx de l’Estadi Nacional al començament de la fase. Tenen presa la nota d’aquell matx i «esperem ser capaços de repetir-lo, però amb un millor final». Però sempre «hem de ser conscients de qui som i contra qui ens enfrontem». Frenar a Bale «és una pregunta que es fan molts entrenadors», però Koldo no només es fixa en el madridista i el que pugui fer, sinó també en tota la resta. A l’Estadi Nacional el combinat ha donat una imatge força més positiva que no pas quan ha jugat a domicili. És un fet que ha estat cabdal. «Una de les assignatures pendents que tenim en aquesta fase és que s’assemblin els partits de casa als de fora», assegura el tècnic. Avui tenen la darrera oportunitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT