PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La llei no preveu en cap cas el tancament de la calefacció

Medi Ambient recorda que el Reglament no intervé en el subministrament

Per ESTEFANIA GRACIA

El Reglament estableix que s’han de canviar els comptadors.
El Reglament estableix que s’han de canviar els comptadors. | EL PERIÒDIC
Arran de la incertesa que va manifestar ahir al PERIÒDIC l’administradora d’api.ad immobiliària, Maria Rodríguez, sobre si la seva empresa podia o no donar calefacció als seus blocs encara que aquests estiguessin connectats a la mateixa caldera que altres edificis que actualment no compleixen la normativa del Reglament Energètic en l’edificació del passat 2006, el director general del Departament de Medi Ambient d’Andorra, Marc Rossell, ha respòs que la legislació, «en cap moment, preveu que es talli el subministrament de calefacció», es tingui o no el comptador que demana la llei.  Per tant, segons el departament, en aquest aspecte la legislació no està entorpint en el fet que les 40 famílies d’Ordino i la Comella no puguin disposar de calefacció.
 
D’aquesta manera, Rossell ha volgut recordar que ja es va fer una compareixença on es va esclarir que els qui encara no han complert la normativa –que especifica que els titulars d’edificis plurifamiliars han de canviar els comptadors horaris pels calorimètrics de precisió– disposen de temps per dur a terme la modificació. Ja que segons el director general, «es farà una inspecció porta a porta a totes les instal·lacions i es mirarà aquells edificis que no compleixen la normativa, recordant als propietaris que s’ha de seguir el Reglament, que encara se’ls hi deixarà un cert termini per complir-ho i que si no es realitza el canvi, s’obrirà un expedient».
 
D’altra banda, Rossell també ha volgut aclarir que tot i que hi ha habitatges que no disposen dels nous comptadors calorimètrics, aquest fet no afecta ni a la seguretat ni a l’estabilitat de la instal·lació, ja que posar els nous aparells «és una mesura encarada a garantir una millor eficiència i gestió energètica de les calderes, per tant, no intervé per a res en la seguretat dels habitatges». 
 
Tantmateix, el director general ha destacat que els comptadors horaris segueixen funcionant, per tant «encara que no s’hagin canviat, quan es dóna la calefacció, els edificis segueixen tenint uns comptadors que continuen amb les seves tasques i comptabilitzant les dades pertinents», així doncs, el funcionament de la instal·lació és exactament el mateix, es tingui o no el nou comptador. Un fet que segons el departament queda esclarit en el Reglament, de la mateixa manera que queda palès que en cap cas es preveu el tall del subministrament. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT