Nefasta transformació de la sub-21 de futbol després del descans

Tot anava més o menys bé fins que a la represa es va passar del 0-1 al 0-4

Per Iván Moure

Un pla general del duel d'ahir a la segona part des de l'entrada a l'Estadi Comunal, ahir. | TONY LARA
Estranya, molt estranya, la transformació de la selecció sub-21 en la segona part del partit d’ahir, el sisè de la fase de classificació per a Polònia 2017, contra Eslovènia. El combinat que dirigeix Justo Ruiz va acabar encaixant una golejada a la qual no ens tenia gens acostumats a l’Estadi Comunal.

Després de vèncer Lituània 1-0 i de caure 0-2 amb la República d’Irlanda, ahir va rebre un 0-5 tan inesperat com merescut. Perquè tot anava més o menys bé en la primera part, que va acabar amb 0-1 fruit d’una errada en la marca del debutant Sergio Alvarelhos al minut 6, que va permetre el gegant Stankovic rematar sol de cap una falta treta per Hotic des de la banda dreta, ben lluny de l’àrea andorrana.

Eslovènia gairebé no va inquietar Silverio fins el descans, però va aprofitar en els primers deu minuts de la repressa per fer una escabetxada aprofitant la lenta, espessa, tova i tolerant Andorra. Al minut 55 el marcador ja reflectia un 0-4 després d’una falta per la dreta que va rematar Stulac, l’autor també del tercer gol preparat amb la canya –i en possible fora de joc per aprofitar un xut horrible amb la canyella de Dzuzdanovic i per sentenciar el duel, un impecable cop de cap de Krestevec en planxa i a boca de canó aprofitant un centre mil·limètric de l’incansable Stojanovic. Ricard Llovera, el l’altre debutant de la tricolor ahir, va poder fer el gol de l’honor al minut 70’ però va ser de nou Kastrevec, aprofitant una altra centrada perfecta d’Stojanovic per la dreta, que va fer el 0-5.

JUSTO RUIZ, MOLT CRÍTIC

El seleccionador no es va mossegar la llengua i no era per a menys: «No em preocupa el resultat, sinó l’actitud en la segona part. Hem jugat amb tristor, hem abaixat els braços i ens han passat per sobre», va admetre Justo.