PUBLICITAT

La promoció del 3x3 provoca un ‘boom’ a les escoles

FAB i BC Andorra se senten «desbordats» en rebre 1.400 nens al primer torn

Trabal (MoraBanc), Tomàs (FAB), Solana (BC Andorra) i Àlvarez (Pyrénees), ahir en la presentació del '3x3 at school' a l'Art Hotel.
Trabal (MoraBanc), Tomàs (FAB), Solana (BC Andorra) i Àlvarez (Pyrénees), ahir en la presentació del '3x3 at school' a l'Art Hotel. | EL PERIÒDIC
Aprofitant l’arribada del BC Andorra a l’ACB, el club ha iniciat en el segon any a l’elit del bàsquet espanyol i de la mà de la Federació Andorrana de Bàsquet (FAB) i els dos patrocinadors més potents –MoraBanc i Pyrenées– una promoció del 3x3 a les escoles de primària del Principat que ha provocat tot un ‘boom’. Els nens se senten identificats amb els Shermadini, Stojanovski, Navarro i companyia i la seva resposta, tal i com va admetre ahir Jaume Tomàs, va ser «desbordant».
 
El 3x3 at school compta amb dos torns: un fins que comenci la temporada d’esquí i l’altre des de l’abril al juny. En total, l’objectiu era el d’arribar als 1.800 nens però resulta que per al primer ja s’han apuntat 1.400. «Volem promocionar el bàsquet en el màxim de centres escolars i de moment hem arribat a 21. Ho fem per poder fer créixer l’escola de bàsquet del club i està clar que el fet de tenir el club a la Lliga Endesa ha ajudat molt, perquè en una altra època la resposta segurament no hauria estat la mateixa», incideix el director tècnic de la FAB i també coordinador de la base del club.
 
Una de les altres claus de tal èxit és que aquesta activitat es fa en horari lectiu perquè no sigui tant un joc de pati, sinó que també hi siguin els professors i es converteixi en una eina social i educativa dirigida per monitors i entrenadors titulats a través del programa E-learning regulat per la FIBA.
 
Hi ha un guió preestablert que consisteix en una primera sessió de nocions bàsiques de bàsquet, una segona centrada en la normativa particular del 3x3 i una tercera a l’Alay i el Poliesportiu centrada en disputar un torneig interescolar. És a partir d’aquí quan el club recapta jugadors per a la seva base. «Aquest any tenim unes 90 llicències més a l’escola i 180 a les categories inferiors», va apuntar el director general del BCA, Francesc Solana. Gràcies a això s’ha pogut crear un equip infantil de noies, el cadet es manté viu i són ja 13 els equips de petits que té el club, el qual no para de créixer.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT