PUBLICITAT

Andorra La Vella

Taxes favorables per als vehicles elèctrics

El projecte de llei varia la base de càlcul per incentivar els cotxes poc contaminants

Per ESTEFANIA GRACIA

El ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé.
El ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé. | TONY LARA
El Consell de Ministres va aprovar ahir el projecte de llei de foment del vehicle elèctric, que inclou diverses mesures per aconseguir l’objectiu que Andorra esdevingui «un país capdavanter en la mobilitat elèctrica», així ho va esmentar el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé.
 
Un dels aspectes importants que comporta el projecte de llei és la modificació de la taxa de tinença de vehicles. En aquest sentit, el projecte varia la base de càlcul de la taxa «per incentivar la compra de vehicles poc contaminants en detriment dels més contaminants», segons va esmentar Alcobé. 
 
D’aquesta manera, en el cas dels turismes i furgonetes, la modificació tindrà efecte sobre els vehicles matriculats a partir del 2009, de manera que en lloc de calcular la taxa a partir de la potencia fiscal del vehicle (CVF) es farà tenint en compte les emissions de CO2. El preu de la taxa que proposa el projecte de llei anirà des dels 24 euros per als turismes amb emissions inferiors als 120 g/CO2 fins als 192 euros per als que tinguin emissions superiors als 200 g/CO2. 
 
Antiguitat dels vehicles / Alcobé també va detallar l’antiguitat del parc mòbil de turismes que presenta avui en dia el país, que actualment està en una mitjana de tretze anys per vehicle. D’altra banda, en relació amb el nombre total de turismes, el ministre va esmentar que actualment les carreteres andorranes «compten amb 53.000 turismes matriculats que estan en circulació, dels 70.000 que consten al registre de vehicles».
 
De la mateixa manera, Alcobé va confirmar que a partir del 19 d’octubre, es recuperarà l’avís via SMS per part del Govern informant i recordant als conductors –un mes abans– la data de l’ITV del seu vehicle. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT