PUBLICITAT

Santa Coloma

Aigua versus microbis

Unicef consciencia la infància de la importància de rentar-se les mans i de vacunar-se

Per E. J. M.

L’Andy i el Piolet, personatges del Club Piolet, van visitar la canalla de l’Escola Andorrana de Santa Coloma.
L’Andy i el Piolet, personatges del Club Piolet, van visitar la canalla de l’Escola Andorrana de Santa Coloma. | Unicef
«A veure, on s’amaguen els microbis?» «Ales mans! Al cabell! Al cul!». La canalla de 3 i 4 anys de l’Escola Andorrana de Santa Coloma ho té clar: els microbis són «súperminis» i, per això, no els veiem, però hi són. Els petits saben que abans de menjar s’han de rentar les mans i l’Andy i el Piolet, del programa infantil Club Piolet, els ho va recordar ahir presentant-se per sorpresa a l’escola.
 
El Piolet, després de jugar a bàsquet, es volia menjar un entrepà, i l’Andy li va haver de recordar que abans s’havia de rentar les mans durant, com a mínim, 30 segons, «el que dura la cançó Sol Solet». L’Andy va fer una demostració de com s’han de rentar les mans: «aigua, sabó, fregar-se les mans com si féssim un pla secret, entre els dits, esclarir bé amb aigua i eixugar». Una acció molt senzilla que salva moltes vides.
 
Explicant que d’aquesta manera s’eliminen molts microbis, l’Andy també va recordar als infants que per això també s’han de vacunar, per combatre els microbis i evitar que es posin malalts. També li ho va explicar al Piolet, però no ho veia tan clar...
El gest quotidià que repetim tantes vegades al dia no és accessible per a milions d’infants al món. Coincidint amb el Dia Mundial del Rentat de Mans, el comitè andorrà de la Unicef va organitzar l’acte i així va donar el tret de sortida a la segona edició del programa Enreda’t, «que introdueix els drets dels infants a les aules», va explicar Hèctor Encuentra. Unicef ha elaborat un dossier educatiu titulat Aigua i vacunes salven vides, que distribueix entre el professorat perquè tractin amb els seus petits alumnes la importància de la higiene i la vacunació. El dossier també es pot descarregar a la web d’Unicef.
 
L’empresa Multisegur patrocina el programa Enreda’t. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT