PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El nombre d’assalariats al juliol creix en 467 persones respecte 2014

Els permisos de residència cauen un 0,1% l’últim trimestre

Per EL PERIÒDIC

Uns tècnics treballen en la construcció, a Escaldes-Engordany.
Uns tècnics treballen en la construcció, a Escaldes-Engordany. | TONY LARA
El darrer mes de juliol la xifra de persones assalariades es va veure incrementada en un 1,3% en comparació amb el mateix període de l’exercici anterior. Aquests dades es desprenen de l’informe fet públic ahir per part del departament d’Estadística del Govern, que també donava a conèixer les darreres dades sobre permisos de residència i treball. Segons el document, a dia 30 de juny del 2015, hi havia en vigor 32.227 autoritzacions en circulació, el que suposa una baixada d’un 0,1% respecte de la mateixa data del 2014.
Les darreres dades sobre el mercat laboral exposen una borsa de 35.084 persones inscrites a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social, el que representa un ascens en 467 assalariats en comparació amb el juliol del 2014. Seguint la tendència dels darrers mesos, és el sistema financer, juntament amb els sectors de la immobiliària i la venda i reparació de motors els que registren un creixement més evident en el número de treballadors, amb un 7%, un 4,8 i un 4,5% respectivament. L’evolució contrària l’encapçalen comerç al detall i llars que ocupen personal domèstic amb baixades de l’1,6 i del 0,7%.

D’aquest mateix informe s’extreu la massa salarial total, que al juliol va ser de 68,32 milions d’euros, mentre que el salari mitjà total declarat a la CASS, per al mateix mes es va situar als 1.947,29€, amb una variació negativa del -1,3% respecte al salari mitjà del mes de juliol del 2014, que va ser de 1.972,29€.
 
Pel que fa als permisos de residència i de treball, cal destacar l’apujada en un 0,4% dels permisos de reisdència simple, situant-se a les 7.379 autoritzacions. Les que mostraven un increment més evident eren, per contra, les autoritzacions de treball temporal per a empreses estrangeres, que amb 183 autoritzacions de treball temporal, apuntaven un augment del 18,8% el trimestre passat. Per contra, queien en un 4,7% els permisos de treball fronterer.

S’importen més carburants/ Després d’un període a la baixa, la importació de carburants va repuntar el mes passat en un 10%. El mes de setembre van arribar fins al Principat 13,71 milions de litres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT