PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ld’A no dóna noms per allunyar «apropaments i intoxicacions»

El partit centra la reunió en avançar un programa centrat en transferències i competències comunals

Per M.C.

Ld’A no dóna noms per allunyar «apropaments i intoxicacions»
Ld’A no dóna noms per allunyar «apropaments i intoxicacions» | Tony Lara
El secretari general de liberals d’Andorra (Ld’A), Amadeu Rossell, se cenyeix a criteris de «silenci i sigilositat» a l’hora de parlar dels noms que han de composar les candidatures que postularan a les eleccions comunals previstes per al 13 de desembre vinent. L’estratègia reservada liberal, que únicament presentarà llistes el proper dia 3 en un congrés de presentació de candidatures, respón a la voluntat de prevenir «apropaments» per part d’altres formacions polítiques així com a «evitar que es produeixin intoxicacions». 
 
El secretari dels blaus feia gala de la seva habitual cautela en el Congrés liberal ordinari celebrat ahir amb l’objectiu «d’animar a la gent perquè cregui en el nostre projecte», però primordialment a oferir als assistents «unes pinzellades» del que serà el programa electoral amb què els liberals es presentaran a la propera cita dels andorrans amb les urnes. 
 
L’«aproximació al tronc comú» es basarà, fonamentalment i segons va avançar el mateix Rossell, «en el punt que debatran totes les formacions: la Llei de competències i de transferències comunals». 
 
El liberal va assegurar que des de la formació se seguirà insistint per tal que «el Consell General prengui partida de la taula global per encarar les competències i les transferències comunals», una proposta de ressolució que el grup parlamentari va presentar el darrer divendres en el sí del parlament i que va ser tombada únicament pels consellers demòcrates, responent a «una visió molt més centralista» que la liberal, que segons va afirmar el mateix secretari del paartit és «més federalista».
 
El conseller general liberal, Jordi Gallardo, sobre qui Rossell va anunciar la disposició a «sacrificar-se» en cas de ser necessari per a confeccionar la llista de la capital, va elevar «la reforma de les competències i transferències» al nivell d’«element fonamental» que «marcarà l’agenda política». La seva participació en el congrés celebrat el vespre d’ahir en un hotel d’Escaldes-Engordany no només va centrar-se en exposar un posicionament liberal encarat «a la defensa dels interessos reals del país» sinó en captivar els votants que, donada»l’erràtica acció de Govern i del grup parlamentari» han vist en Ld’A una alternativa plaussible.
 
En un altre ordre de coses i al tomb de la possibilitat d’abandonar la Comissió legislativa de vigilància  de les entitats bancàries, Rossell va considerar «precipitat» parlar d’una possible retirada. Per a Amadeu Rossell el principal avui és «l’actualització de les competències i de les transferències», vista la seva implicació directa «en totes les cares de l’estructura institucional, econòmica, social i política» i, per últim, la creació d’una «taula de negociació» amb la implicació de tots els actors. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT