PUBLICITAT

Andorra la Vella

Bogdanovic no jugarà a Tenerife per lesió i Sada és dubte

Primer problema gros contra un rival que aspira al top-8 per a un MoraBanc que haurà de tirar del filial

Per Iván Moure

Luka Bogdanovic, amb Wally Niang al fons, a l'acabament del partit contra el Bilbao, el diumenge de la setmana passada al Poliesportiu
Luka Bogdanovic, amb Wally Niang al fons, a l'acabament del partit contra el Bilbao, el diumenge de la setmana passada al Poliesportiu | TONY LARA
Després de l’estrena a la Lliga Endesa amb derrota el diumenge passat a casa contra el Bilbao, el BC MoraBanc Andorra afrontarà demà el primer desplaçament a Tenerife (13.30 hores d’Andorra) i Joan Peñarroya s’ha topat amb el primer entrebanc de la temporada. Les seqüeles del debut van deixar Luka Bogdanovic i Víctor Sada sense entrenar tota la setmana.
 
El primer ha estat dubte seriós fins a última hora i ahir, poc abans de les vuit del vespre, el club va comunicar que no viatjaria amb l’equip. Baixa per una síndrome facetària lumbar que el fa ser dubte per a la setmana vinent contra l’ICL Manresa. El segon tampoc no ha pogut exercitar-se amb el grup per un cop que no ha acabat de recuperar-se; amb tot sí que viatjarà amb l’equip encara que el tècnic va admetre: «És dubte». 
 
NOMÉS NIANG VIATJA AMB L’EQUIP

Ho va dir, però, en la roda de premsa matinal, quan encara no s’havia anunciat la baixa definitiva de Bogdanovic. La plantilla del primer equip d’aquest curs és de deu jugadors, per tant cal tirar del filial i per això entra en la convocatòria el pivot del segon equip Wally Niang; a més, vista la situació, tot apunta a que Sada es vestirà de curt.
 
No hi ha dubte que es tracta del primer problema gros per a una plantilla polivalent, però curta. Sobretot alhora de preparar el partit, com va admetre Peñarroya: «No hem tingut una setmana còmoda a nivell del dia a diaperò els jugadors estan per això i si uns no juguen, els altres han de donar un pas endavant».
 
D’altres detalls s’han hagut de cuidar com ara aixecar la moral de Shawn Jones, afectat pel fluix partit que va fer contra el Bilbao: «Shermadini ja sap de que va això però per a l’americà era el primer partit a Europa, estava afectat i si hem hagut d’estar una mica més a sobre», va apuntar el preparador egarenc.
 
A tot això s’afegeix el rival, un Tenerife que mira de reüll al top-8, que cada any millora la seva posició i que aquest curs pot ser, per alguns dels tècnics de l’ACB, l’equip revelació. Però Peñarroya, tot i el respecte normal que té sempre cap als adversaris, no va mostrar símptomes de preocupació: «Al vestidor estem tranquils. Sense fer un bon partit contra el Bilbao vam competir, i guanyar o perdre tampoc ha estat cap drama, no ens afecta de cara a Tenerife. Tampoc hem variat gens la manera de treballar aquesta setmana. Hem entrenat bé [malgrat els problemes de Bogdanovic i Sada] i a nivell tàctic estem encara en procés de creixement, assimilant conceptes i afegint cosetes, com tots els equips».
 
Peñarroya va parlar meravelles de les qualitats de tots els jugadors, un per un, del Tenerife, però per sobre de tot va deixar clar que tornar de les Canàries amb el primer triomf depèn del propi MoraBanc: «Hem de recuperar l’agressivitat i ser un  equip solidari, sòlid... Que no permeti al rival anotar basquets fàcils».
 
PINO S’ESTRENA AMB LA PREMSA

Sergi Pino, igual que Jones, va viure contra el Bilbao el seu debut a l’ACB i ahir es va estrenar en roda de premsa. Es va mostrar «content» per l’experiència «si no comptem la derrota» i va admetre que aquesta categoria requereix «més força física i mental». Lamenta «no haver estat l’equip que estàvem sent en la pretemporada» però afirma: «No hem donat cap pas enrere. Hem de tornar a jugar com abans a Tenerife». Per a Pino, aquesta és la medicina.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT