PUBLICITAT

Canillo

Canillo enalteix el sector ramader amb la Fira del Bestiar

El poble acull també demostracions d’oficis artesanals

Per EL PERIÒDIC

Una mare i els seus fills, ahir a Canillo durant la Fira del Bestiar.
Una mare i els seus fills, ahir a Canillo durant la Fira del Bestiar. | ANA / M. G. C.
Un any més l’aparcament dels Arenys va aplegar ahir a més de 200 caps de bestiar –vacum, rossam, oví i cabrum– provinents d’una quinzena de famílies ramaderes de la parròquia de Canillo en el marc de la Fira del bestiar i l’artesania. Com és habitual des de fa uns anys la fira s’ha completat amb el mercat artesanal i la mostra d’oficis, amb l’objectiu de oferir un valor afegit per als turistes i engrescar al públic nacional perquè conservi la tradició del país. El cònsol major, Josep Mandicó va apuntar que «es tracta d’un sector que cada vegada va més a la baixa i des del comú intentem resoldre que poc a poc això no vagi desapareixent». En aquest sentit, la Ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va afegir-hi que «és una fira tradicional i és important que les famílies puguin veure que a Canillo encara hi ha bestiar». 
 
Grans i petits es van apropar a la fira per descobrir tot el que oferia la jornada. A més de la zona habilitada pel bestiar, als voltants del Palau de Gel es van aplegar fins a 40 paradetes d’artesania. A més, els artesans van mostrar diferents oficis força desconeguts avui en dia, com el de vidrier, cisteller, ceramista, espardenyer i filador entre d’altres. Els més atrevits també van poder realitzar tallers per aprendre una mica més d’aquests oficis i endur-se el resultat cap a casa.
Mandicó va explicar que l’objectiu de la fira «és mostrar als joves els diferents oficis que al llarg de la història han estat presents a la parròquia de Canillo». A més, «és un dia ideal per reconèixer la feina feta de tots els ramaders i fer un reconeixement a aquest sector», segons va explicar el cònsol major. 
 
El Comú i el Govern treballen de la mà per enfortir la ramaderia, de fet, Calvó va assegurar: «Estem consolidant la carn de pollí, que té molta tirada, i estem mirant si podem consolidar la carn d’oví, ja que tradicionalment era una carn que tenia molta transhumància cap a Espanya i cap a França».
 
La jornada d’ahir va anar acompanyada de música, la banda d’Artès, municipi francès del departament de la Gironda, poble agermanat amb Canillo, va ser l’encarregada de posar ritme a la Fira. A banda d’això, el Comú de Canillo va oferir a tots els assistents ostres, coincidint amb la Festa de l’Ostra celebrada el dia anterior, dissabte, i altres productes de degustació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT