PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les paraules més cercades

Sobre Andorra es busca cigarretes mentre que la preocupació dels habitants és la salut

Per ESTEFANIA GRACIA

Mapa comparatiu de les paraules més buscades a Google en i sobre diferents països.
Mapa comparatiu de les paraules més buscades a Google en i sobre diferents països. | FIXR.COM
Quant costa un ronyó, pilotar un caça MIG, contractar una prostituta o operar-se el nas són algunes de les recerques més populars de Google en i sobre diferents països. 
 
Dades curioses que el lloc web d’estimació de costos Fixr.com ha recopilat per elaborar un mapa comparatiu utilitzant la fórmula de completat automàtic ‘Quant costa * a [X país]?’ per determinar què és el més buscat a Google sobre un lloc determinat. D’aquesta manera, en el mapa es recull per exemple que sobre Espanya la paraula més buscada és ‘menjar’ o sobre França ‘croissant’. I Andorra? ‘Cigarrets’. 
 
El mapa també reflexa la varietat de necessitats de tots els països del món. Per exemple, a Amèrica del Nord interessa saber quant costa un passaport o una patent, mentre que Europa s’associa amb el cost de vida, els estudis o simplement amb comprar una cervesa. A Veneçuela busquen ‘un galó de gasolina’, i als habitants d’Egipte, Israel i l’Afganistan els interessen els camells. 
 
La plataforma també assenyala alguns resultats basats en l’historial dels cercadors força sorprenents, com ara que el més buscat a Rússia és quant costa pilotar un caça Mig o que als internautes iranians els interessa la compravenda de ronyons, mentre que a Corea del sud i Albània, dos països obsessionats per l’aspecte físic, el més popular és la rinoplàstia. A aquest grup pot unir-se Mèxic, on el preu més buscat és el de les abdominoplàsties. 
Hi ha algunes recerques que són comunes en molts països, com el preu dels serveis d’una prostituta, que és el més buscat a Google en Brasil, Ucraïna, Bulgària, Hong Kong, Colòmbia i Letònia. Mentre que  a Mauritània interessa saber quin és el cost d’un esclau. Al Japó, en canvi, es conformen amb esbrinar a quin preu està la síndria. 
 
Oceania es revela com un continent de paradoxes: mentre que a Austràlia la cerca més popular és ‘fertilització in vitro’, als seus veïns neozelandesos els interessa saber quant costa una vasectomia.

Interessos mundials / En contraposició, tenint present que la paraula més buscada sobre el Principat és cigarretes o tabac, segons Fixr.com, el que més interessa als andorrans és la salut. I és que l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) ha realitzat una enquesta destinada a determinar què és el que més valoren en la vida els habitants de gairebé tots els països del món. Els resultats de l’estudi han estat exposats en una infografia que mostra en diversos mapes les principals prioritats de les persones en funció del seu lloc de residència.
 
D’acord amb els resultats de l’enquesta a Europa, per als habitants del Regne Unit, Suècia, Alemanya, Finlàndia i Polònia el nivell de satisfacció amb la vida és la principal prioritat, mentre que la salut es valora més a Rússia, Noruega, Islàndia , França, Espanya, Andorra i Àustria. Xipre va ser l’únic país d’Europa on els habitants van seleccionar l’equilibri entre treball i vida personal com la seva major prioritat, mentre que els ucraïnesos i els albanesos valoren més els ingressos.
 
A Brasil, Xile, Paraguai i Argentina, el que més preocupa són les qüestions relacionades amb l’educació, a excepció del Perú on els habitants s’interessen pet la satisfacció amb la vida. A Veneçuela busquen la seguretat i a Guaiana l’habitatge. Mentrestant, a Amèrica del Nord s’observa una clara diferència entre els valors dels EUA, Canadà i Mèxic, on les majors prioritats són la satisfacció amb la vida, la salut i l’educació, respectivament. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT