PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La canalla, en primera línia

Els comuns s’apunten al projecte d’Unicef Parròquies Amigues de la Infància

Per E.J.M

Un grup de nenes es diverteixen ballant en un parc
Un grup de nenes es diverteixen ballant en un parc | Àlex Lara
Unicef realitza arreu del món el projecte Ciutats Amigues de la Infància, que aquí s’ha adaptat com a Parròquies Amigues de la Infància. «L’objectiu és fer que les ciutats siguin més favorables per a la infància d’una manera transversal», ha especificat Hèctor Encuentra, responsable del projecte al comitè andorrà de la Unicef. «De fet, tot té a veure amb la infància: un parc, quan fas un carrer, una obra, tant per seguretat com per l’ús que en farà la ciutadania petita», puntualitza. «Posar l’infant en primera línia» és el quid de Parròquies Amigues de la Infància.
Unicef va repartir fa un parell d’anys diversos dossiers a tots els comuns perquè responguin uns qüestionaris en què se’ls demana sobre tot tipus de temes, des de salut fins a medi ambient. L’ONG ja ha rebut les respostes i les ha valorat per avaluar quina és la situació de cada parròquia vers la infància i quins aspectes pot millorar. La nota del país és, actualment, d’un notable, però encara no tenen el diploma: queda feina a fer.
«Ser una parròquia amiga de la infància és un procés que no s’enllesteix mai perquè sempre es pot anar millorant», matisa Encuentra. «Ara mateix estem veient la fotografia de la situació de les nostres parròquies vers la infància, i un cop la tinguem clara treballarem amb cada comú sobre quins aspectes cal millorar i continuarem el procés».
Unicef ha fet unes primeres recomanacions generals: «que les parròquies que no celebren Consell d’Infants ho facin, que convoquin Consell d’Adolescents Joves i que s’agrupin totes les accions i els pressupostos que es fan a la parròquia i que tenen a veure amb la infància», afegeix la presidenta de l’ONG, Marta Alberch. Per exemple, dins del departament d’Urbanisme, a l’hora de fer un parc, demanar a la canalla, que són els veritables usuaris, què hi volen. Una altre exemple seria implementar camins escolars per protegir els infants que van sols al col·legi. «Les parròquies han demostrat molt bona predisposició per continuar endavant amb el projecte», conclou Alberch. 
«Es tracta d’avançar d’una manera més general i transversal», resol Encuentra.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT