PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Tour 2016 revela avui si torna a apostar per la muntanya

Moreno canvia Purito per Valverde el dia abans de la presentació del traçat

Per El Periòdic

Purito Rodríguez celebra el triomf al mur d'Huy, aquest estiu en l'edició del 2015 del Tour de França.
Purito Rodríguez celebra el triomf al mur d'Huy, aquest estiu en l'edició del 2015 del Tour de França. | EL PERIÒDIC
El Tour de França donarà a conèixer avui el recorregut de l’edició del 2016 i traurà tots els dubtes arran dels rumors dels últims dies de que tornarà a apostar per la muntanya en detriment de la contrarellotge, com també que passarà per Andorra i que afrontarà els Pirineus abans que els Alps.
 
Christian Preudhomme hauria de confirmar en l’acte que la gran prova gal·la sortirà de les seves fronteres, com així li agrada al propi president, per viure  un final d’etapa, la vuitena, al Pla de Beret, com també una altra l’endemà, el 10 de juliol, amb sortida a Vielha i meta a Arcalís segons les prediccions, després d’entrar al Principat per la frontera  del riu Runer, pujar a Beixalís i dirigir-se directament a les Valls del Nord passant per la capital i Escaldes, en la que serà considerada la gran etapa dels Pirineus.
 
El Tour seguirà la seva aposta pels cims i per no abusar del quilometratge diari, seguint l’exemple de la Vuelta, així que s’esperen vuit etapes de muntanya, molt territori nou i només una contrarellotge, tres dies després de la desena etapa entre Andorra i Revel i posterior al dia de descans, en terres del Principat.
 
La lluita contra el crono serà tan sols de 33 quilòmetres i en l’única etapa plana de la pròxima edició, tot just abans que comenci la festa als Alps. No acostuma Preudhomme a fer coincidir les dues serralades durant dos anys seguits, però sembla que aquesta vegada es saltarà la norma no escrita i fins i tot donarà el protagonisme en la recta final del recorregut als Vosgos, un dels seus llocs preferits. I per rematar la feina, abans de la tradicional última etapa a París amb final als Camps Elisis, el protagonisme serà per a Morzine i la previsible ascensió a la Joux Plane.
 
En la festa d’avui s’espera la presència del vigent campió, el britànic Chris Froome, com també la gran majoria dels pilots de més renom del panorama internacional a excepció d’Alejandro Valverde, número u mundial. de la temporada en les llistes UCI per davant d’un Purito  que dóna per bo el segon lloc: «Estic satisfet del meu rendiment aquesta temporada. Ja he oblidat el 2014 i he recobrat la seguretat en mi mateix», va assegurar el resident. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT