PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La mil·lenària Fira de Sant Ermengol supera els 70.000 assistents

La distribució dels marxants és un dels aspectes més valorats

Per EL PERIÒDIC

A dalt un tast de formatges guiat i a baix una mostra d’aliments km0.
A dalt un tast de formatges guiat i a baix una mostra d’aliments km0. | AJUNTAMENT LA SEU D'URGELL
La Fira de Sant Ermengol 2015 celebrada el passat cap setmana a la Seu d’Urgell va aconseguir superar els 70.000 visitants, augmentant així la xifra obtinguda en l’edició de l’any passat. Davant d’aquest èxit –segons l’Ajuntament de la ciutat cridat sobretot per la Fira de Formatges Artesans del Pirineu– la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la ciutat, Mireia Font, va afirmar que estan «molt satisfets pel funcionament de la fira, especialment per la bona acceptació de les activitats proposades».
Font va afegir també sobre aquest model de fira que la intenció és «seguir consolidant-lo de cara a properes edicions, apostant per seguir introduint noves activitats, seguir innovant i, en definitiva, seguir sent un referent al territori».
 
D’altra banda, la nova distribució de les parades dels marxants pels carrers de la Seu –distribuint els estands només a una banda de les vies– va ser un dels elements més ben valorats de la Fira de Sant Ermengol d’enguany, ja que van facilitar molt més la mobilitat dels visitants respecte edicions anteriors, on els carrers estaven plens de parades per les dues bandes i era gairebé un repte passar entre mig i veure els estands amb tranquil·litat. 
A més, l’Ajuntament destaca la gran afluència de turistes que «han omplert durant tot aquest cap de setmana restaurants i hotels de la capital alturgellenca». 
 
Formatge popular guanyador / Els participants al concurs popular de formatges artesans del Pirineu, novetat d’aquesta 21a Fira de Formatges Artesans del Pirineu, van fer guanyador, per votació popular, al formatge de Casa Mateu. Aquest concurs consistia en què el públic assistent al certamen podia votar, durant tota la jornada del passat dissabte, el formatge que més li havia agradat. 
 
El formatge guanyador va ser obsequiat amb el ‘Diploma de Medalla d’Or-Concurs Popular’, mentre que entre els concursants es va fer un sorteig. I el guanyador d’aquest va obtenir cinc quilos de formatge com a premi. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT