PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Caminada contra el càncer de mama per mostrar suport social

L’AECC Alt Urgell organitza l’esdeveniment en el marc del Dia Mundial

Per EL PERIÒDIC

Caminada contra el càncer de mama a la Seu.
Caminada contra el càncer de mama a la Seu. | RÀDIOSEU
Tenint present que ahir va ser el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, la delegació alturgellenca de l’AECC-Catalunya contra el Càncer es va sumar el passat diumenge a les caminades organitzades arreu del país per donar suport a la lluita contra el càncer de mama. D’aquesta manera, segons ha informat RàdioSeu, prop d’un centenar de persones es van trobar davant del Sant Hospital de la Seu d’Urgell per dur a terme una caminada per l’entorn del Parc del Segre per unir-se així a la conscienciació d’aquesta malaltia que cada dia afecta a més dones.
 
La jornada també va servir per recollir fons mitjançant la venda de samarretes, mocadors i llaços amb els colors rosa i verd, cromàtiques presents en les campanyes i accions relacionades amb el càncer i el càncer de mama. Davant d’aquest fet, la regidora de salut de l’Ajuntament de la Seu, Montse Bonet, va agrair el fet que molts ciutadans urgellencs es sumessin a l’activitat, que novament va coincidir en dates amb la Fira de Sant Ermengol. 
La caminada també va voler mostrar els beneficis de fer exercici de manera regular com una de les millors maneres de prevenir el càncer i d’altres malalties.
 
Dades sobre el Càncer / Segons dades proporcionades pel Departament de Salut de la Generalitat, actualment a Catalunya es detecta cada any uns 4.500 casos de càncer de mama. Una tendència a l’increment respecte dels 4.229 casos diagnosticats durant l’any 2010, que s’explica sobretot per l’augment de l’esperança de vida. Per aquest motiu, en jornades com aquesta s’incideix en la importància de dur a terme proves de detecció precoç, ja que les possibilitats de superar la malaltia són més altes com més aviat es detectin els tumors. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT