PUBLICITAT

ENCAMP

Tallers d’observació del cel dirigits a un públic familiar

Les biblioteques d’Encamp i del Pas de la Casa, organitzadors

Per EL PERIÒDIC

Cartell corresponent al taller d’observació del cel de l’any passat.
Cartell corresponent al taller d’observació del cel de l’any passat. | El Periòdic
Les biblioteques d’Encamp i el Pas de la Casa organitzen avui el taller d’observació del cel que realitza Joan Pujol, astrònom divulgador al Parc Astronòmic del Montsec. Pujol, equipat amb telescopis que permeten veure la Lluna amb tot detall exposarà que, de vegades, depenent de la posició dins el sistema solar respecte a la Terra, es poden observar els planetes de Júpiter o de Saturn. 
La visualització de la Lluna i dels planetes vindrà acompanyada de les explicacions de Pujol de com es va formar el nostre satèl·lit, de per què sempre en veiem la mateixa cara i, sobretot, de qualsevol pregunta que es realitzi a l’especialista. A Encamp, a les nou del vespre al Prat Gran, tindrà lloc el taller amb una durada d’una hora i mitja aproximadament. Així, el taller es repetirà demà, dimecres 21 d’octubre, a peu de pistes, al Pas de la Casa. En aquesta ocasió, es faran dues observacions; la primera, destinada a un públic escolar, serà del sol i es farà a les dotze del migdia, i la segona, a les nou de la nit.
També es podran contemplar constel·lacions i grups d’estels que, normalment, són molt difícils de veure a ull nu.
Aquesta serà la quarta observació d’aquest tipus a Encamp. A la primera es va poder veure sobretot la lluna i Júpiter, a la segona, el sol, les seves flamarades i com es mou de ràpida la terra al seu voltant i, l’any passat, es va tornar a celebrar per aquestes dates amb una molt bona acollida.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT