PUBLICITAT

La Massana

Converses amb Villaró i Cal

El Molí dels Fanals organitza una tertúlia amb els dos autors

Per E. J. M.

L’escriptor Albert Villaró fulleja un llibre a la Biblioteca Nacional, en una imatge d’arxiu.
L’escriptor Albert Villaró fulleja un llibre a la Biblioteca Nacional, en una imatge d’arxiu. | TONY LARA
La feina de l’escriptor és molt solitària i després de publicar vols contacte amb els lectors i altres autors, per sortir de la capelleta», admet Albert Villaró. El pare de l’inspector Boix participarà demà en una conversa literària que mantindrà amb Joan Cal, director executiu del Grup Segre. Després de la xerrada distesa, els assistents podran continuar parlant informalment amb els autors en un sopar posterior. 
 
El restaurant El Molí dels Fanals organitza un vespre literari amb el tàndem Villaró-Cal, amb el suport de la conselleria de Cultura del Comú de la Massana. La vetllada començarà a les 20.30 amb el diàleg entre els autors convidats i, a continuació, el restaurant servirà un aperitiu per al públic. Els qui vulguin allargar la nit també tenen l’opció de quedar-se a sopar. 
 
Villaró és l’autor de la trilogia sobre el policia Boix: Blau de Prússia (2006), premi Carlemany; L’escala del dolor (2012) i La bíblia andorrana. Amb la tercera entrega, que es publicarà el 25 de novembre, l’escriptor ha guanyat el premi Prudenci Bertrana 2015. Villaró també ha escrit Les ànimes sordes (2000); Obaga (2003), que Torb Teatre ha adaptat a escena; L’any dels francs (2003); La primera pràctica (2010); Els ambaixadors (2013), premi Josep Pla, i La selva moral 2.0 (2013), l’actualització de La selva moral (1993). Villaró també ha publicat estudis històrics i col·labora en mitjans de comunicació. 
 
Precisament, Joan Cal va donar a Villaró la primera oportunitat en premsa, al diari Segre, a finals dels anys 80. L’escriptor va guanyar la segona edició del concurs Vot de Pernes i ha estat publicant al rotatiu lleidatà durant més de 20 anys. Cal ha publicat la seva primera novel·la, L’exili de Mona Lisa (2015), ambientada l’any 1940 a Montauban (França), on es troben dos refugiats catalans, un artista i un sacerdot. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT