PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Posada en marxa dels camps de Santa Coloma

El Centre d’entrenaments de la FAF a la Borda Mateu de Santa Coloma s’inaugurarà dissabte

Per JOAN JOSEP BLASCO

Dues persones observen els treballs de construcció dels camps situats a Santa Coloma.
Dues persones observen els treballs de construcció dels camps situats a Santa Coloma. | Tony Lara
Dissabte el país comptarà amb dos camps més de futbol. S’inaugura el Centre d’entrenaments de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), en terrenys de la Borda Mateu de Santa Coloma. Els clubs i les seleccions tindran els dos terrenys de joc a la seva disposició, tant per entrenar com per disputar-hi partits. La gespa presenta un estat excel·lent.
 
Al migdia es portarà a terme un acte d’inauguració amb els representants de la FAF, els clubs i autoritats públiques del Govern i comunals, on es descubrirà una placa i es tallarà una cita. Però la inauguració oficiosa s’haurà realitzat abans amb partits. El primer de tots serà a les 9.00 hores, de juvenils, entre l’FS La Massana i el CE Carroi. De la Lliga Grup Becier s’haurà d’esperar a més endavant, l’1 o 8 de novembre, en la cinquena o sisena jornada. Comptar amb aquests dos terrenys permet donar una major oferta als clubs i desembossar la resta de camps, ja que hi ha un centenar llarg d’equips entre totes les categories. «Hi ha una mancança important d’instal·lacions al país i amb aquests camps podem donar més cobertura als clubs», assenyala David Rodrigo, director tècnic de la FAF, que també destaca la qualitat de la superfície que es trobaran els jugadors: «La gespa està perfecta. La UEFA està molt contenta de com ha quedat i així ens ho han fet saber».
 
S’han construit dos camps, amb unes mides de 105x68 i 100x60. També hi ha quatre vestidors. La instal·lació encara no està conclosa, ja que falten marcadors i més vestidors, el que provoca que sigui funcional i no estigui encara a ple rendiment. Aquest fet provoca que no es puguin disputar partits de forma continuada fins que no s’hagin finalitzat els vestidos que resten. Per jugar sense llum diürna s’està pendent de la instal·lació d’un transformador, que en breu entrarà en funcionament. De cara a una segona fase s’ampliaran les graderies.
 
Amb l’estrena dels camps de la Borda Mateu s’amplia el nombre de terrenys de joc, sumant-se als ja esxistents de l’Estadi Comunal, Ordino, Alàs i Aixovall. Aquest últim té un futur incert. L’Estadi Nacional està reservat només als partits de la selecció. En les pròximes setmanes el país comptarà també amb el d’Encamp, que es troba en la darrera fase dels treballs, mentre que la federació segueix estudiant noves ubicacions per poder construir-ne amb el suport de la UEFA.
 
Els dissabtes, l’FCA

Els camps de Santa Coloma també comptaran amb un club que es troba fora de l’àmbit de l’FAF. L’FC Andorra, com estava programat, deixa l’Estadi Nacional. A partir del 7 de novembre serà casa seva en els partits com a local. El primer matx que disputi serà en la vuitena jornada de la Primera Catalana contra l’FC L’Escala. L’equip torna al seu dia i horari habitual de les temporades anteriors. Jugarà els dissabtes a les 16.00 h. Els tricolors jugaran per darrera vegada a l’Estadi Nacional aquest matexi dissabte contra el Vic UEC.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT