PUBLICITAT

Andorra La Vella

Demanen 3 anys ferms de presó per vendre droga a una menor

L’home ja ha estat acusat en dues ocasions per oferir estupefaents

Per ESTEFANIA GRACIA

Edifici de la Seu de la Justícia a Andorra la Vella.
Edifici de la Seu de la Justícia a Andorra la Vella. | Tony Lara
El ministeri fiscal va sol·licitar ahir tres anys ferms de presó i una multa de 300 euros per a un home resident al Principat per «vendre productes estupefaents (marihuana) a una menor d’edat». L’acusat ja havia estat detingut anteriorment per delictes del mateix grau i va ser condemnat en dues ocasions, obtenint com a sentència l’ingrés a la presó. 
 
Així, l’home ja ha estat durant quatre mesos –en dos períodes– pres al Centre Penitenciari de la Comella. En les dues ocasions, se li va concedir la condicional però prohibint-li que s’apropés a les zones d’oci i afluència del jovent com la Plaça del Poble d’Andorra la Vella i el Parc Central. Tot i les preventives, l’home va fer cas omís a les condicions i es va saltar la prohibició, d’aquesta manera, el fiscal demana que al ser un pres reincident i mostrar un comportament reiteratiu vers la venda d’estupefaents a menors, no sigui possible la condicional en aquesta tercera sentència que es donarà el proper 14 de gener de 2016. 
 
Els fets pels quals s’acusa a l’home van tenir lloc el 26 d’octubre de 2013, quan, segons la versió dels agents, l’acusat es va apropar a un grup de noies joves per vendre’ls la marihuana. «Tres de les noies van marxar de la zona, però dos es van quedar, i una d’elles, va decidir comprar l’estupefaent a l’home per pena, ja que aquest els hi havia dit que no tenia diners», segons va declarar un dels agents que va presenciar l’escena i va procedir després a la detenció de l’acusat. 
Tot i això, la defensa al·lega que el fet va ocórrer a la inversa, que van ser les noies qui volien vendre la droga a l’home.
 
Altres vistes / El ministre fiscal també va demanar ahir la pena de sis mesos d’arrest condicional i una multa de 300 euros per a un home resident a la Massana per un delicte menor d’injúries greus a un funcionari durant el seu exercici com a agent policial. 
Els fets van tenir lloc a la zona del bar Juventus, on segons l’acusat, sis persones li van propiciar una pallissa, «però l’home no va voler donar-nos informació ni detalls sobre els suposats atacants», va remarcar un dels agents que va acudir a l’avís. 
D’aquesta manera, es va acompanyar a l’home fins al seu domicili i quan aquest va baixar del cotxe, segons asseguren els oficials, va començar a impartir injúries i va intentar colpejar a un dels agents. 
 
D’altra banda, la fiscalia va demanar ahir vuit mesos de presó condicional i una multa de 400 euros per a un home acusat de proporcionar il·licitament droga tòxica en grau de temptativa a uns agents de policia que anaven de paisà i estaven realitzat una patrulla rutinària per la zona del pub Cisco’s d’Arinsal. L’home reconeix els fets però la defensa demana una reducció de la pena en tres mesos de condicional com a màxim i una multa de 150 euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT