PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El 30 Dies Festival torna carregat de terror i fantasia

El certamen projectarà cinc llargmetratges i una trentena de curts

Per E. J. M.

Escena d'una de de les pel·lícules que es projectaran al 30 Dies.
Escena d'una de de les pel·lícules que es projectaran al 30 Dies. | EL PERIÒDIC
El 30 Dies Festival, el Festival de cinema fantàstic a Andorra celebrarà la segona edició del 12 al 27 de novembre. Els aficionats als gèneres d’horror, fantasia i ciència ficció podran gaudir de les projeccions que s’organitzaran a la Sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany (totes gratuïtes). L’organització ha seleccionat 30 curtmetratges i cinc llargmetratges per a la Secció Oficial i quatre finalistes per a la Secció Curts amb Mòbil.

Segons l’organització del 30 Dies, l’esdeveniment «és un festival de cinema centrat en el gènere fantàstic i destinat a ser una porta al descobriment de nous valors i a potenciar la seva carrera cinematogràfica. El festival pretén ser un espai en què els cineastes puguin presentar els seus diferents projectes i una cita obligada per als amants del gènere del país». La primera edició va tancar amb un balança més que positiu.

El primer film que es projectarà és Australiens, el 12 de novembre. L’endemà, divendres 13, serà el torn del llargmetratge Sendero. Divendres 20 es podran veure les pel·lícules German Angst i Turbo Kid. Finalment, el festival clourà el 27 de novembre amb Tales of Halloween.

A Australiens (Joe Bauer; Austràlia) una nena de 10 anys manté una trobada amb un ovni però ningú se la creu. 17 anys després un exèrcit extraterrestre ataca Austràlia i segresta la mare de la noia.

Sendero (Lucio A. Rojas; Xile) explica com Ana, una noia que rep una beca per estudiar a l’estranger, ho vol celebrar amb els seus amics fora de la ciutat. Durant el trajecte ajuden una dona ferida i són segrestats per una estranya família.

La pel·lícula German Angst (Jörg Buttgereit, Michal Kosakowski i Andreas Marschall; Alemanya) inclou tres relats sobre amor, sexe i mort ambientats a Berlín, rodats per tres dels directors actuals més impactants d’Alemanya.

Turbo Kid (François Simard, Anouk Whissell i Yoann-Karl Whissell; Canadà) narra un futur post-apocalíptic en què l’aigua és un bé molt preuat i impera la llei del més fort. The Kid és un jove solitari que s’ha criat amb l’ajuda de còmics retro i objectes del passat i haurà de fer front a l’amenaça de Zeus i la seva tropa, que s’han autoproclamat amos del territori.

Finalment, el llargmetratge Tales of Halloween, rodat per deu directors dels Estats Units, mostra deu històries que comparteixen un nexe comú: la nit de Halloween en un suburbi, on dimonis, estranys i assassins amb destrals espanten tothom que troben pel camí.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT