PUBLICITAT

La Massana

Una cinquantena de persones debaten sobre crisi i museus

La Farga Rossell acull la trobada entre experts i aficionats a les mostres

Per El Periòdic

Roigé, Peruga, Moné i Ruf, durant l’acte a Farga Rossell.
Roigé, Peruga, Moné i Ruf, durant l’acte a Farga Rossell. | El Periòdic
La taula rodona ‘Museus, identitat i comunitat en temps de crisi’ organitzada per l’ICOM Andorra (Consell Internacional dels Museus) va acollir una cinquantena de persones que van reflexionar sobre el rol dels museus al Principat en el marc de la Farga Rossell.
 
La conferència, a càrrec de l’antropòleg i museòleg Xavier Roigé, va abordar els canvis profunds als quals han estat sotmesos els museus dels anys 80 fins a l’actualitat, les funcions i models de gestió, la contínua transformació, sobretot pels museus de societat, així com els efectes de la crisi sobre els museus.

Seguidament van debatre l’escriptor i historiador andorrà Joan Peruga i la doctora i professora de l’UdA, Alexandra Monné, amb la moderació de Maria Àngels Ruf, membre de l’ICOM. Es van tocar qüestions com la identitat cultural, fet propostes de material pedagògic i estratègies per captar el públic jove, i la identitat des del punt de vista de la psicologia a través de quatre punts: llengua, escola, estereotips i família.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT