PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Carchat aspira a iniciar la remuntada a Catalunya

És tercer en Producció i els seus principals rivals no hi competeixen

Per JOAN JOSEP BLASCO

Carchat, amb el Mitsubishi Lancer Evo X, en una prova anterior.
Carchat, amb el Mitsubishi Lancer Evo X, en una prova anterior. | ACSM
El gran objectiu de Joan Carchat aquesta temporada al Mundial és adjudicar-se el títol de la categoria Producció. Avui arrenca la 51a edició del Ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada, la penúltima etapa del campinat, i vol aprofitar que no estan els seus principals rivals per acostar-se més a la fita. En una cursa que es coneix bé vol tenir un paper destacat.
 
L’esdeveniment comença avui a Barcelona. La capital catalana torna a ser el punt d’inici abans que tota l’acció es traslladi cap a comarques tarragonines. Pel matí es disputarà el shakedown i a la tarda un primer tram espectacle a Montjuïc, de 2,97 quilòmetres. En total seran 1.280,72 km a completar, dels quals 331,24 són de velocitat repartits en 23 especials, d’elles 13 diferents. La prova catalana del Mundial és mixta i «de nou tornem a competir en terra, que des del Ral·li de Polònia no la trepitgem, així que haurem de recuperar el feeling amb el cotxe en aquesta superfície quan abans millor i sense córrer més riscos del necessari», assenyala Carchat. És tercer a la categoria i un bon resultat tant en aquesta cita com en la darrera del calendari, a Gal·les, li permetria donar el salt a la primera posició i fer-se amb el títol. Hi té posades moltes expectatives: «Aquest ral·li és molt important per a nosaltres. Amb un bon resultat a Catalunya arribaríem a l’última cita de Gal·les molt reforçats i amb totes les opcions per guanyar la Production Cup, que és el nostre objectiu clar. S’ha de tenir en compte que els nostres rivals directes aquí no competeixen, pel que serà molt important controlar els riscos i acabar el ral·li en una bona classificació».
 
En total seran 84 els pilots que es llançaran a la carretera. El francès Sébastien Ogier ja té el títol mundial a la butxaca, pel que l’interessant serà la lluita pel campionat. El finlandès Jari-Matti Latvala ho té tot a favor per acabar segon. El noruec Andreas Mikkelsen podria prendre-li el lloc.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT