PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Possible millora de les relacions mercantils amb l’acord de la UE

La CEA, l’EFA, la PIME i la Cambra estudien els canvis i les oportunitats

Per ESTEFANIA GRACIA

33 Camions parats a la duana.
33 Camions parats a la duana. | TONY LARA
Arrel de les disposicions per part del Govern vers negociar les disposicions d’un Acord d’Associació amb la Comissió Europea, la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), l’Associació de la Micro, Petita i Mitjana Empresa (PIME) i la Cambra de Comerç han decidit analitzar en conjunt l’abast dels canvis que l’acord pot comportar per l’economia i la societat andorrana. 
 
Un dels primers punts que s’analitzaran serà la lliure circulació de béns (la primera de les quatre llibertats del mercat interior europeu que es treballarà en la negociació de l’acord d’associació). En aquest punt, el secretari tècnic de l’EFA, Joan Tomàs, va comentar ahir durant la presentació de l’estudi que un dels aspectes més problemàtics que troben els empresaris és «l’exportació de mercaderies», degut als tràmits i dificultats que es poden trobar els propietaris al passar els seus productes per la duana. Tot i això, Tomàs va remarcar que encara no s’han recollit les problemàtiques concretes o més destacades del sector, ja que l’estudi es va iniciar ahir amb «una primera reunió de treball amb empresaris i responsables per començar a definir prioritats i treballar les opinions de les empreses sobre punts sectorials o específics». 
 
Per dur a terme tot aquest anàlisi, les organitzacions empresarials i la Cambra han constituït un grup de treball «amb l’objectiu d’identificar prioritats i analitzar la transposició de la legislació comunitària per sectors d’activitat econòmica i polítiques». Per tant, es vol arribar a conèixer les conseqüències, «positives o negatives, tant en la hipòtesi de l’estatus quo com en el escenari de canvi que comportarà la signatura d’un eventual acord», van remarcar els impulsors.
 
Aquest estudi també s’ha iniciat després que el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, mantingués una reunió amb  les organitzacions empresarials i la Cambra «invitant-nos a tenir un paper actiu i obtenir un feed back amb el sector empresarial», segons va comentar ahir la directora de la Cambra, Pilar Escalé. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT