PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cinc proves formen l’Ice Gladiators

Es disputa al Circuit d’Andorra-Pas de la Casa i hi participaran vint pilots

Per JOAN JOSEP BLASCO

Dos pilots de motos a l’etapa del Trofeu Andros del circuit de Saint Dié des Vosges.
Dos pilots de motos a l’etapa del Trofeu Andros del circuit de Saint Dié des Vosges. | Bernard Bakalian
L’any vinent veurà la llum la primera edició del Campionat d’Andorra d’enduro sobre gel, anomenat Ice Gladiators, que agafa el relleu anys després d’un esdeveniment que ja s’havia disputat. Es farà al circuit d’Andorra-Pas de la Casa i constarà de cinc proves durant els mesos de gener i febrer.  
 
El test que es va realitzar l’hivern passat va ser satisfactori i la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) s’ha decidit a organitzar-lo. El calendari començarà el 13 de gener i el seguiran els dies 20 i 27 del mateix mes, i el 3 i el 13 de febrer. Es disputarà els dimecres de les 8 a 10 de la nit. Si la meteorologia o les males condicions de gel no permeten disputar una de les proves, aquesta es traslladarà de dates o bé serà anul·lada. Les carreres estan limitades per raons organitzatives a vint pilots, divuit dels quals són fixes i dos participaran per l’obtenció d’una wild card. Després d’una tanda d’entrenaments lliures es portaran a terme dues eliminatòries amb 10 pilots. Els cinc primers de cadascuna disputaran la final. 
 
Es farà una classificació open amb tots els competidors, i una dividia per categoria: Ice 1(de 100cc a 125 cc 2T i de 175cc a 250cc 4T), Ice 2 (de 175cc a 250 cc 2T i 290cc a 450cc 4T) i Ice 3 (de 290cc a 500 cc 2T i 475cc a 650cc 4T). Les motos estan equipades amb rodes de claus. Josep Punti, president de la FMA, destaca les característiques d’aquest campionat i la seva diferenciació a la resta: «Als països nòrdics es fan proves similars, però no en un circuit».
 
motos a l’andros / El Trofeu Andros tornarà al circuit encampadà l’11 i 12 de desembre. En aquesta ocasió s’està treballant per a que la categoria de motos, l’AMV Cup, hi torni després d’haver estat absent al Principat els darrers anys per raons logístiques. En la resta d’etapes del campionat sí que hi prenen part. 
 
Canvis a les GSeries

L’Automòbil Club d’Andorra segueix treballant  en l’organització de les GSeries després de la marxa del seu patrocinador principal. El campionat tindrà canvis. No a nivell tècnic en quan als cotxes, però sí en el format esportiu. El calendari provisional està composat per cinc proves, el 9, 16 i 30 de gener, i el 6 i 13 de febrer. En la darrera jornada es realitzarà el repartiment de premis i el 20 de febrer és la data reservada per si alguna anterior ñes ajornada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT