PUBLICITAT

Andorra la Vella

Bressol de calçotades i dels castells

La capital de l’Alt Camp té el campanar més alt de Catalunya i un fons d’art amb les millors col·leccions

Per JOAN RAMON BAIGES

Peris (centre) rep les autoritats andorranes a l'estand de Valls.
Peris (centre) rep les autoritats andorranes a l'estand de Valls. | TONY LARA
Valls fa més de 30 anys que participa amb un estand a la Fira d’Andorra la Vella. La capital i Valls són dues poblacions agermanades d’ençà més de 40 anys, i els intercanvis culturals i socials són constants. La capital de l’Alt Camp és coneguda arreu per ser ciutat origen de les calçotades i dels castells, però els seus  atractius són molts, tants que justifiquen una escapada de cap de setmana per gaudir de la seva gastronomia, història, museus i patrimoni cultural.

Òscar Peris, tercer tinent d’alcalde i regidor de Comerç i Turisme, s’hi mostra satisfet del que la ciutat ofereix a tots els andorrans: «Les calçotades són l’activitat principal durant cinc mesos, però la visita s’ha de complementar amb altres atractius». El museu és un exemple, amb un fons d’art dels últims 130 anys que acull una de les millors col·leccions de Catalunya. En la visita és obligat admirar l’església arxiprestal de Sant Joan, «que té el campanar més alt de Catalunya i des d’on es pot veure el mar», destaca Perís.

Quilòmetre 0

Olga García, responsable de l’Oficina Municipal de Turisme, remarca que Valls és Quilòmetre 0 del món casteller. Què significa? Un reconeixement internacional. A més, subratlla que «tot va començar a la Plaça del Blat, aquí se situa el Quilòmetre 0». A l’estand tenen tota la informació: passejar per la ciutat, el seu entorn envejable, els itineraris recomanats, o allò imprescindible per als viatgers i famílies.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT