PUBLICITAT

Andorra la Vella

Tret de sortida a la Fira

Durant tot el cap de setmana, 200 estands s’exposen al recinte firal del Parc Central

Per IVÁN ÁLVAREZ

Toni Martí fa uns llançaments a cistella a l’estand del BC MoraBanc sota l’atenta mirada de Jordi Miguillón.
Toni Martí fa uns llançaments a cistella a l’estand del BC MoraBanc sota l’atenta mirada de Jordi Miguillón. | TONY LARA
Passaven deu minuts de les onze del matí quan es va escenificar l’acte protocolari de la tallada de la cinta tricolor i la inauguració oficial de la 37a edició de la Fira d’Andorra que s’encarrega d’abraçar el recinte firal del Parc Central. Des d’uns minuts abans, la plana major de la política andorrana es trobava a les portes del pavelló central i, en diferents grups, anaven comentant la jugada i algun episodi viscut el dia anterior al Consell General amb motiu de la sessió de control al Govern. Un cop tallada la cinta, la comitiva encapçalada pel cap de Govern, Toni Martí, i el cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, anava visitant cada estand i saludant als encarregats.
 
La Fira s’allargarà tot el cap de setmana i presenta un destacat creixement de propostes i d’expositors respecte l’edició anterior. Enguany es mostren 200 estands –repartits entre el recinte firal, la fira d’associacions connectada amb el pavelló central, el mercat artesanal i les parades exteriors farcides de productes tradicionals– pels 186 de l’any passat. A més, com va apuntar Jordi Minguillón, «25 empreses s’han quedat en llista d’espera i moltes altres ja no s’han inscrit a causa de la demanda existent» i va afegir que «no tenim més espai, se’ns ha quedat petita». Minguillón, satisfet, va explicar que la Fira havia quedat «molt lluïda». 
Per part seva, Toni Martí, va afirmar que la Mostra «és una tradició i cada cop està més consolidada i millor organitzada». El cap de Govern va subratllar que «després d’uns anys amb una assistència menor, la Fira ara torna a agafar embranzida». «La situació va millor, però encara no va com ha d’anar», va indicar. Amb tot, Martí va accentuar que «es respira un optimisme major si ho comparem amb edicions anteriors. Esperem que l’any que ve sigui el del salt definitiu». En aquest sentit, Minguillón va puntualitzar que esperen que «aquesta millora que transmet el sector no es quedi únicament en una percepció i es tradueixi en una realitat durant les pròximes edicions». 
 
Pel que fa a les empreses presents al recinte firal, 68 expositors en total, es troben diferents propostes que van des dels estands d’espors, turisme, gastronomia, oci o vida saludable, sostenibilitat, Medi Ambient i fins a les tradicionals exposicions de vehicles que ocupen bona part del pavelló central. 
També tenen la seva porció a la Fira localitats relacionades amb lAndorra la Vella o agermanades amb la capital, com són Valls o Sant Pol de Mar . A més, poblacions convidades com Canyelles –Catalunya– tenen el seu expositor on donen a conèixer el seu municipi i les seves tradicions.
En relació a la fira d’associacions, aquest any es recullen més de seixanta expositors al pavelló connectat al recinte central i es mostren propostes de tot tipus, com associacions de residents estrangers –Casa de Andalucía o Casa de Portugal–, entitats benèfiques, l’EENSM, Unicef, Assandca o el Cine Club les Valls. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT