PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La solidaritat dels bombers

El parc andorrà col·labora amb el calendari solidari per recaptar fons per a Sant Joan de Déu

Per ESTHER JOVER MARTIN

El fotògraf Tony Lara i el bomber Jordi Farré mostren les fotografies andorranes del calendari solidari.
El fotògraf Tony Lara i el bomber Jordi Farré mostren les fotografies andorranes del calendari solidari. | SFGA / CARLES ESTEVE
No tots els calendaris de Bombers són de cossos atractius amb poca roba i mànega en mà. La majoria dels membres del cos especial opten per unir-se a iniciatives amb una finalitat social, com el calendari solidari de Bombers amb causa, impulsat pels Bombers de la Generalitat de Catalunya. Per segon any consecutiu, els bombers catalans han convidat els seus col·legues andorrans a participar-hi.
 
L’any passat, els Bombers de la Generalitat van invitar els andorrans a sortir en un mes del calendari 2015 i no ho van dubtar. «Vam col·laborar-hi de seguida perquè l’objectiu és recaptar fons per a la recerca en les malalties infantils a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona», explica el director adjunt del Cos de Bombers d’Andorra, Jordi Farré. En les dotze fotografies del calendari, una per mes, els protagonistes són els bombers i la canalla. «Els infants que hi surten són pacients o expacients de Sant Joan de Déu», aclareix Farré.
 
La primera experiència va ser tot un èxit i només a Andorra es van vendre mil calendaris. La recaptació total del calendari 2015 va ser de 60.000 euros, dels quals 10.000 euros es van recollir a Andorra. Per agrair-ho, els Bombers de la Generalitat han reservat, per al calendari 2016, dos mesos per als bombers andorrans. 
 
La imatge de l’any passat la va fer Natàlia Montané, aleshores fotògrafa del Servei Fotogràfic del Govern, i les dues d’enguany han estat encarregades a Tony Lara, fotògraf d’EL PERIÒDIC D’ANDORRA. «Cada any el calendari té un tema i el del 2016 és la preparació física dels bombers. A més, per distingir-nos de la resta de parcs, vaig optar per retratar-los a la neu», exposa Lara. El fotògraf, els bombers i el grup de nens i nenes van desplaçar-se, a finals d’abril, a Grandvalira per fer les fotografies. A la imatge del mes de gener, els protagonistes –gos inclòs– simulen un rescat en una allau, i en la del mes de desembre, un trasllat en llitera. «Ens ho vam passar molt bé, va ser una experiència molt maca i tot va sortir rodó. Els bombers hi estan molt implicats», subratlla Lara.
Si l’any passat van vendre mil calendaris, Farré confia arribar aquest any a 1.100 exemplars. Cada calendari val 10 euros i tota la recaptació es destina a la investigació. «Tothom col·labora, ningú cobra per la seva feina, ni tan sols la impremta», insisteix el director adjunt.
La venda del calendari solidari s’ha iniciat aquest cap de setmana durant la Fira d’Andorra la Vella, però si en queden, també s’organitzarà alguna acció a illa Carlemany i al carrer. Al parc de bombers també se’n poden aconseguir. La iniciativa és per a una bona causa i, per això, cada any s’hi sumen més parcs, com el de Barcelona, nova incorpoació al calendari.
 
Recordin: només 10 euros i per a Sant Joan de Déu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT