PUBLICITAT

Andorra la Vella

Prop de 70.000 persones visiten la 37a edició de la Fira d’Andorra

Jordi Minguillón trasllada la satisfacció dels implicats i anuncia un «canvi de tendència»

Per Marisa da Costa

Desenes de persones es passejaven ahir entre els nombrosos estands presents a la 37a Fira d’Andorra la Vella, celebrada aquest cap de setmana.
Desenes de persones es passejaven ahir entre els nombrosos estands presents a la 37a Fira d’Andorra la Vella, celebrada aquest cap de setmana. | Tony Lara
Les estadístiques preliminars realitzades pel personal de l’Oficina de Turisme d’Andorra la Vella i anunciades ahir pel cònsol major de la parròquia, Jordi Minguillón, corroboren el que ja permetia entreveure un recinte firal i carrers adjacents plens a vessar: «Totes les dades que tenim és que hi ha hagut una afluència de públic espectacular». El dirigent de la capital, basant-se en les dades recollides des de l’estand del Comú, va assegurar ahir, a poques hores de donar per tancada la 37a edició de la Fira d’Andorra la Vella inaugurada el darrer divendres, que «fregarem els 70.000 visitants». L’augment de concurrència es va notar la jornada de divendres, dia més fluix del cap de setmana en les darreres edicions.  
 
L’«espectacular afluència» registrada, amb què Minguillón assegurava que «es baten rècords» d’assistència respecte dels darrers anys, també va voler ser referida pel cònsol per parlar de «variació». Un «canvi de tendència» constatat pels comerciants, la satisfacció dels quals va voler traslladar a la premsa el cònsol major. Els empresaris amb presència a les instal·lacions que durant el transcurs del passat cap de setmana van ocupar el Parc Central, van constatar un augment de les transaccions comercials i major mostra d’interès pels productes oferits. Si bé la majoria de negociants van adherir-se a les mostres de confiança de cara a una millora econòmica i, per tant, de les vendes, el sector de l’automòbil va ser el més optimista. 
 
Els grups implicats a la comercialització de vehicles van palesar un increment de les accions de compra-venda i l’obertura de potencials intercanvis, després de diversos exercicis de descens. De fet, i tal com va assegurar Minguillón, ja s’ha demanat una ampliació de l’espai del recinte per a l’exposició d’automòbils de cara a la propera edició, en l’organització de la qual ja es versa l’administració comunal. 
 
També des de l’àmbit de l’hosteleria va reiterar-se una major propensió per part de la clientela a l’organització d’esdeveniments de festeig diversos. Negocis d’altres branques dedicades a la salut –com l’estètica o la vista– d’un costat, o la venda de mobiliari de l’altre, van donar suport a la millora econòmica reflectida des d’altres sectors, però de manera més reservada i constatant una major exigència per part dels consumidors.
 
Queixes dels participants/ Nombrosos empresaris no van poder participar d’aquesta 37a Fira per manca d’espai d’exposició i part dels que sí que hi van tenir presència van denunciar l’estretor dels seus bucs. 
 
Alhora que feia publica la satisfacció des de l’administració per l’èxit de visites a la Fira d’enguany davant de la premsa, Jordi Minguillón lamentava «que s’hagin quedat empreses fora perquè no hi cabien», tot recordant que, no obstant, «l’espai és el que és». Segons el cònsol, es mirarà d’encabir més sol·licitants en el futur. 
 
A banda de la petició d’ampliació de la zona que es dedica a l’exposició per a la venda d’automòbils per part de les empreses concessionàries, pensant en la propera edició i en vista de la millora econòmica constatada des del sector, altres participants van demanar comptar amb més espai. Varis representants d’associacions van denunciar «espais massa estrets, gairebé claustrofòbics, malgrat que fa vint anys que vinc des de França per participar», lamentava, amb el suport d’altres participants, Nichole, membre d’una associació solidària. Els diversos actors que van participat de la Fira esperen una distribució de l’espai millor pensada per a l’any vinent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT