Un MoraBanc desastrós

L'equip regala el triomf al Manresa amb una defensa molt dolenta en els dos últims quarts

Per ALBERT CANES

Joan Peñarroya escridassa els seus jugadors durant el partit d’ahir entre el MoraBanc Andorra i l’ICL Manresa. | TONY LARA
Un colador. Això és el que va ser la defensa del BC MoraBanc Andorra durant els 20 minuts finals del partit davant l’ICL Manresa, que es va endur un triomf inesperat del Principat després d’haver anat perdent de 12 punts al tercer quart. L’equip de Joan Peñarroya va caure de la manera més desastrosa possible i segueix sense guanyar a casa.

L’inici va ser lent per part dels dos equips. Malgrat tot, no faltava l’espectacle d’inici i Shawn Jones, amb un alley-oop, el primer de molts, i una esmaixada, mostrava a l’afició tricolor per primera vegada durant la temporada el que pot fer. El nord-americà va ser l’autor de sis dels primers vuit punts del MoraBanc que en aquest primer quart no va trobar encert des de la línia exterior amb zero cistelles en cinc intents. Més de sort va tenir el Manresa en els tirs de tres punts, cosa que ho va aprofitar per posar-se per damunt en dues ocasions, amb els triples d’Otverchenko (6-7) i un dels líders de l’equip durant tota la primera meitat, Grigonis (14-16). El primer quart finalitzava amb la sensació que si el MoraBanc trobava l’encert i una millor organització en el joc podria posar-se per davant i dominar el partit, sempre i quan el Manresa no donés un pas endavant (16-18).

I així va ser al segon quart. Un parcial d’11-3 va permetre prendre l’avantatge en el marcador als de Peñarroya. A més a més, ho va fer donant espectacle amb un total de quatre alley-oops impressionants a Jones i a Betinho. El Manresa es va carregar excessivament de faltes en aquest segon quart: Sandul en portava quatre a falta de tres minuts pel final del quart, Grigonis i Otverchenko tres. Això també ho van aprofitar els tricolors per distanciar-se en el marcador i posar la màxima diferència de +9 al finalitzar la primera part (39-30). La cosa prometia en aquest punt. Jones era l’home del partit amb 12 punts i 18 de valoració. L’únic que faltava era l’encert des de la línia de tres. El MoraBanc només va fer un triple dels nous que va intentar, el de Sergi Pino.

S’encomanen als triples

Qui va trobar l’encert va ser l’ICL, que va reaccionar al tercer quart i no va permetre que el MoraBanc sentenciés el partit. Tot i això, va ser en aquest període que els tricolors van assolir la màxima avantatge del partit amb un +12 (48-36). Però els del Bagès es van encomanar al triple, amb quatre encertats només al tercer període, amb Sánchez i Otverchenko com a protagonistes. Clark i Schreiner van ficar alguns triples també, però no van ser suficients per aturar l’empenta del Manresa, que va arribar al  final del quart només dos punts per sota (58-56). La majoria dels triples manresans van ser arran d’un tirador que el completava tot sol.

Masses llançaments fàcils

Només començar el quart, el Manresa va igualar i va deixar clar que seria un final ajustat. El MoraBanc va anar aguantant en els primers minuts per damunt. Un triple de Bogdanovic deixava espai per creure-hi, però dos punts de l’incansable Musli sota cistella i un triple de Grigonis van posar per primera vegada per davant al Manresa des del primer quart. Jones era la millor arma tricolor, però en defensa Musli anotava fàcil i mantenia l’avantatge del Manresa (70-72). El Manresa va prendre una avantatge de tres punts (72-74) a l’últim minut. Stojanovski va apropar l’equip a dos novament, però en l’última jugada del Manresa Musli, una vegada més, va estar encertat. El macedoni, a falta de cinc segons, va ser l’encarregat de fer el llançament decisiu de tres, però va fallar. El rebot va ser tricolor i Betinho la va tenir sobre la botzina tot sol, però la fortuna, com durant tot el partit des de la línia de tres punts, no va acompanyar el MoraBanc (74-77).

Segona derrota a casa i encara no n’han sumat ni una al Poliesportiu. El guió va canviar al final per a un equip que va regalar la victòria en defensa. Tot i la derrota, Jones va destcara amb 23 punts, 10/11 en llançaments de dos, cinc esmaixades i 28 de valoració. La dada, però, és el parcial de 26-41 des del màxim avantatge. El Barça serà el rival per buscar la primera victòria a casa.