PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Boixareu: «Andorra haurà d’assumir ràpid el nou cabal comunitari»

Boixareu creu que és el gran repte, un cop assolit l’acord d’associació

Per EL PERIÒDIC

Boixareu, en un moment de la seva xerrada ahir a Andorra la Vella,
Boixareu, en un moment de la seva xerrada ahir a Andorra la Vella, | Emilio Prenas
El director general responsable d’Agricultura, Pesca, Afers Socials i Salut a la Secretaria General del Consell de la Unió Europea, Ángel Boixareu, va oferir ahir al vespre una conferència organitzada en el marc del Crèdit Andorrà Global Forum. Boixareu va afirmar que un dels principals reptes d’Andorra, un cop assolit l’acord d’associació amb la Unió Europea, serà ser capaç d’anar assumint de forma «ràpida i permanent» el cabal comunitari que vagi generant la UE. 
També va posar de manifest que l’assumpció del cabal comunitari «posarà a prova la capacitat administrativa» dels tres microestats que estan negociant l’acord d’associació amb la UE, Andorra, Mònaco i San Marino. En aquest sentit, va remarcar que la Comissió posa molt d’èmfasi en la importància que aquests estats es comprometin no només a assumir el cabal comunitari que correspongui en el moment de formalitzar l’acord, sinó que també siguin capaços d’aplicar amb agilitat tota la normativa que vagi generant la UE i que l’acord estableixi que els microestats han d’incorporar al seu ordenament jurídic. 
Tot i això, es va mostrar convençut que ambdues parts trobaran la manera de fer assumible aquesta incorporació del cabal comunitari, i ha recordat les diverses fórmules existents, com ara els períodes transitoris, les excepcions temporals o les clàusules de salvaguarda. Va posar, també, èmfasi en la necessitat d’establir un mecanisme de «consulta permanent» on els tres microestats puguin ser informats de l’evolució del cabal i, a l’hora, expressar els seus punts de vista i els problemes que aquest els pugui ocasionar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT