PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Només per a escollits

Els 2.900 Alpine Run té una participació limitada per afrontar un recorregut amb la màxima exigència

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els organitzadors van passar per tots els indrets per on es desenvoluparà la prova.
Els organitzadors van passar per tots els indrets per on es desenvoluparà la prova. | Alpine Run
Només està reservat per a uns quants. No arriben ni a una cinquantena. Perquè no importa la quantitat, sinó la qualitat. Aquest és l’esperit d’Els 2.900 Alpine Run, prova de la màxima exigència que celebra la seva primera edició. Els participants hauran d’ascendir 7 pics que superen la xifra que porta el nom de la competició. El temps límit per completar la fita és de 24 hores. En la relació desnivell-distància, aquesta és una cursa única a nivell mundial, pel que ja es pot preveure el que espera per davant.
 
Divendres, a mitjanit, començaran a córrer. Per davant hi ha 70 quilòmetres i 6.700 metres de desnivell. El recorregut marca que es pujaran un total d’onze cims, dels quals 7 superen els 2.900 metres. Es tracta d’enllaçar els pics més elevats del país. El traçat es desenvolupa amb les ascensions a la Portelleta, Estanyó, Serrera, Font Blanca, Medacorba, Roca Entravessada i Comapedrosa. Divendres els participants sortiran a les 10 del matí des del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany per desplaçar-se fins el refugi dels estanys de la Pera, on prendran la sortida de la cursa. L’arribada estarà situada al refugi del Comapedrosa. 
 
En total són 42 els corredors inscrits, que representen 10 països. La representació andorrana vindrà a càrrec de Jordi Cerro i Cecili Núñez.  Entre els inscrits hi ha noms importants de diferents disciplines. al grup dels favorits hi són els britànics Esmond Tresidder (rècord al Cuillin Ridge Traverse) i Andy Symonds (guanyador del Skyrunner France Series 2015), l’espanyol Francesc Solé (doble campió de la Ronda dels Cims), el canadenc Ian MacNairn (rècord al Banff Triple Route), el francès Nicolas Darmaillacq (record a La Quinte Floche en Ossau) i el txec Pavel Paloncy (vencedor de la Montane Spine Race 2014). Finalment els corredors de l’equip Salomon que havien confirmat la seva participació no hi prendran part. A nivell femení la inscripció és minsa i només hi prendran part dues atletes.
 
La prova està organitzada per l’Associació d’Esports de Muntanya d’Andorra, que té com a objectiu promoure els esports de muntanya, enfocat sobretot a l’alpinisme lleuger. En la primera edició no s’arribarà a la cinquantena de participants. I precisament aquest mig centenar és el que no es vol sobrepassar els pròxims anys. Perquè aquest esdeveniment vol ser diferent als multitudinaris que tant de moda s’han posat. «Volem tornar als orígens de les antigues curses de muntanya, que no teníen tanta massificació de corredors», assegura Carles Rossell, un dels impulsors de la prova, remarcant que la intenció és «sortir del popularisme». «No busquem multituds. Volem gent de qualitat i experiència», i amb la inscripció limitada es pot assolir aquest atribut que es busca.
 
A partir de Canillo serà quan el traçat es comença a complicar. «La part més selectiva seran els tres cims finals», assegura Rossell. Els organitzadors preveuen que els primers corredors completaran el recorregut al voltant de les quinze hores. A més de l’element competitiu també existeix el de convertir-se en un aparador del territori. «Volem promoure el costat més salvatge» de les muntanyes del Principat, «donarem a conèixer un vessant del país que sabem que hi és però que publicitàriament ningú ha explotat mai tant fort». Per recolzar aquest punt, es realitzarà un documental de l’esdeveniment, per tal de «promocionar el país i que es coneguin les nostres muntanyes». Els 2900 Alpine Run comptarà amb seixanta voluntaris. Es dóna la circumstància que hi haurà més persones en aquestes tasques organitzatives que no pas participants. I és que «no volem que el corredor en cap moment es quedi sol».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT