PUBLICITAT

Barcelona

Batalla i Ordeig prenen possessió al Parlament

Els dos polítics urgellencs reben les seves actes de diputats

Per EL PERIÒDIC

Instal·lacions del Parlament de Catalunya.
Instal·lacions del Parlament de Catalunya. | EL PERIÒDIC
Albert Batalla (Junts pel Sí) i Òscar Ordeig (PSC) van prendre possessió ahir de les seves actes de diputat a l’inici de l’onzena legislatura del Parlament de Catalunya. Els dos polítics urgellencs van ser escollits a les eleccions celebrades el 27 de setembre passat.
Juntament amb els dos polítics urgellencs, també van estrenar la legislatura els altres 133 diputats electes, dels quals 15 corresponen a la circumscripció de Lleida. Per la llista de JxSí, que va obtenir 10 escons a la demarcació, van prendre possessió Josep M.
Forné, Carmina Castellví, Bernat Solé, Violant Cervera, Montserrat Fornells, Marc Solsona, Antoni Balasch, David Rodríguez i Ramona Barrufet; per C’s, Jorge Soler i Javier Rivas; per la CUP, Ramon Usall; i pel PP, Marisa Xandri. En el cas de Batalla, aquesta serà la cinquena legislatura a la cambra catalana des que va sortir elegit per primera vegada, l’any 2003, mentre que Ordeig inicia la seva segona legislatura després que el gener de 2014 va prendre el relleu d’Àngel Ros.
 
A nivell general, JxSí tindrà 62 diputats; C’s, 25, el PSC, 16; CSQEP, 11; el PP, 11; i la CUP, 10. En la sessió de constitució del Parlament, la diputada electa Carme Forcadell (Junts pel Sí) ha estat escollida presidenta del Parlament, amb 77 vots a favor (tots els de JxSí i la CUP i cinc de CSQEP), 57 vots en blanc i un vot nul.
 
En el parlament d’obertura, Forcadell va confirmar la voluntat de la majoria independentista configurada al Parlament per constituir l’Estat català en un màxim de 18 mesos i perquè la cambra comenci a representar «un poble lliure». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT