PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Els productors defensen la qualitat de la carn local

Els professionals de l’Alt Urgell denuncien la generalització de l’estudi

Per EL PERIÒDIC

Mostrador d’una carnisseria de la Seu d’Urgell.
Mostrador d’una carnisseria de la Seu d’Urgell. | RÀDIOSEU
Després de rebre l’informe de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en el qual es tipifica com a «cancerígens» els productes de carn vermella processada, els productors de carn i embotits de l’Alt Urgell i del Pirineu han mostrat la seva «indignació». Segons informa RàdioSeu, el col·lectiu qüestiona el fet que «es posi tothom al mateix sac» i defensa la qualitat dels productes elaborats per part dels petits productors, com és el cas de les comarques de muntanya, i el fet que, a diferència de les grans superfícies, incorporen una quantitat insignificant d’additius per a la conservació.
 
Vers aquest fet, des de la Carnisseria Charlie de la Seu, Rosa Ginesta lamenta l’alarma que s’ha creat amb aquest anunci, d’abast mundial, perquè «s’ha llançat la notícia a la babalà» i sense distingir com s’elabora en una gran empresa o bé en un petit comerç.
En declaracions a RàdioSeu, Ginesta també ha recordat que la mateixa OMS ha matisat posteriorment les seves afirmacions i que diversos científics i nutricionistes han qüestionat aquesta «generalització» i han subratllat que el risc, com en qualsevol altre producte, «depèn de la quantitat que se’n consumeix i de la qualitat amb què s’ha elaborat». D’aquesta manera, el gremi vol recordar que ells mateixos «també en són consumidors», per la qual cosa són els primers interessats que la carn sigui de qualitat i saludable per a la ciutadania. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT