PUBLICITAT

Ordino

Últims retocs de la restauració del retaule de Sant Guillem d’Ordino

La pols acumulada durant tres segles havia ennegrit la peça

Per EL PERIÒDIC

Retaule d’Ordino.
Retaule d’Ordino. | EL PERIÒDIC
Queda poc més d’una setmana per veure el resultat final de la restauració del retaule de Sant Guillem de l’església parroquial de Sant Corneli i Sant Cebrià d’Ordino. Després de la missa matinal i a càrrec de l’Àrea de Béns Mobles del Departament de Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura, Joventut i Esport, les restauradores Lourdes López i Mireia Tarrès, seran les encarregades de mostrar el treball d’embelliment realitzat. 
 
Es va decidir fer la restauració de la peça degut a la brutícia acumulada durant més de tres segles que havia ennegrit completament l’obra, ja que no s’ha trobat cap indici que el retaule barroc hagi estat restaurada amb anterioritat. 
Tot i l’ennegriment, López i Tàrres asseguren que l’obra «no pateix aixecaments o pèrdues de capa pictòrica». Tot i que han trobat «algun forat causat per insectes però, en general, la peça no ha patit atacs greus de xilòfags». A més, el bon estat del retaule ha evitat el desmuntament i el trasllat de la peça, un fet que suposa una agressió per a les obres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT