PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Cinca confirma que 20 empreses han mostrat interès en Vall Banc

El ministre creu que els comiats de BPA responen a la definició «dels perfils que necessitaran a la nova entitat»

Per IVÁN ÁLVAREZ

Jordi Cinca, ahir a la compareixença posterior al Consell de ministres
Jordi Cinca, ahir a la compareixença posterior al Consell de ministres | Tony Lara
El portaveu del Govern, Jordi Cinca, va confirmar ahir en la seva compareixença posterior a la reunió setmanal del Consell de Ministres, que K Capital, la empresa que l’AREB va triar per gestionar el procés de subhasta de Vall Banc, ha mantingut aproximacions i contactes amb prop de 40 «empreses del sector d’àmbit internacional» per informar de forma genèrica que «estan confeccionant el llibre de venda» de BPA i si estarien interessades en participar en el moment que quedés oberta la fase de subhasta. Cinca va especificar que «prop del 50% d’aquestes empreses», és a dir, una vintena, s’han mostrat plenament receptius i han obert la porta a participar, al menys, en l’inici d’aquest procés. 
Tot i això, el ministre de Finances va insistir en que aquests contactes «no tenen cap vàlua ni compromís», perquè aquesta vintena d’empreses pot, després d’analitzar el volum de negoci de l’empresa, la seva tipologia de clients i el seu mercat, acabar per descartar fer una oferta pel banc pont. Tanmateix, va remarcar Cinca, pot existir el cas contrari, que empreses que ara han descartat la possibilitat acabin per signar els documents de confidencialitat, seguir amb el procés i fent una oferta per adquirir Vall Banc en la subhasta que s’iniciarà a finals de novembre. 
Pel que fa a un hipotètic interès d’entitats del país per fer-se amb el banc pont, Cinca va mostrar-se prou eloqüent en assenyalar que «com jo entenc el mercat, és de sentit comú que, si jo sóc una entitat andorrana, del mateix sector que BPA –una banca privada amb un percentatge important del conjunt de la plaça financera del Principat– i sabem que es posa a la venda, el mínim que faré és analitzar-lo per saber si em pot interessar o no». «Vaja, no em puc imaginar que una empresa del país no faci el petit esforç de, almenys, analitzar-lo. De aquí a mostrar un interès ferm, hi ha un tros», va afegir el ministre.
Cinca va exposar, també, el seu parer en l’incòmode tema dels acomiadaments que, des de fa dies, s’estan produint a BPA. En aquest sentit, va argumentar que «l’AREB està actuant segons els paràmetres que es van fixar amb els treballadors, complint les condicions que es van pactar i entenc que els comiats responen a les necessitats que pugui tenir la nova entitat i la pròpia BPA en aquest moment». 
«Per l’activitat que se li suposa a Vall Banc, un cop sigui operativa, és fàcil veure que es fa per definir els perfils que necessiten. L’AREB deu haver prescindit de persones que en aquesta hipòtesis de futur, difícilment, podien tenir cabuda per la naturalesa de la feina que feien», va afegir el ministre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT