PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El Tribunal de Comptes reclama «modificacions legislatives»

El nou president, Francesc Pons, insta a les entitats a complir amb les recomanacions

Per IVÁN ÁLVAREZ

Francesc Pons, en el moment de jurar el seu nou càrrec, ahir
Francesc Pons, en el moment de jurar el seu nou càrrec, ahir | Tony Lara
Els tres nous membres del Tribunal de Comptes van jurar ahir el seu càrrec en un acte celebrat a la sala dels Passos Perduts, a la Casa de la Vall, sota la mirada de bona part del teixit polític del país. El nou president, Francesc Pons, va subratllar que els informes que presenta el Tribunal de Comptes insten a les entitats a introduir algunes esmenes o canvis legislatius i que «moltes vegades es troben amb la problemàtica de seguir la llei perquè hi ha modificacions molt tècniques». 
A més, Pons va mostrar la seva satisfacció per la seva designació i es va comprometre a seguir  desenvolupant la seva tasca «amb la màxima eficàcia». Un dels seus objectius és intentar lluitar perquè les recomanacions del Tribunal de Comptes es compleixin i, per això, insisteix a demanar modificacions legislatives.
Responent a una petició del grup parlamentari demòcrata, Francesc Pons, que ja era membre del Tribunal de Comptes, va ser designat president en substitució de Carles Santacreu. Montserrat Montes, proposada pel grup parlamentari liberal, i Carles Sansa, pel grup parlamentari mixt, són els altres dos membres que formen part de l’organisme i que ahir van jurar també el seu càrrec.
Per part seva, el síndic general, Vicenç Mateu, va demanar en el seu discurs als tres nous membres a desenvolupar la seva tasca amb «implicació, treball, i sobretot, voluntat de servei». Mateu va recordar que el Tribunal de Comptes és l’encarregat de «fiscalitzar la despesa pública i vetllar perquè aquesta gestió s’adeqüi a la normativa vigent». En aquest sentit, va assegurar que a la crisi econòmica s’hi suma ara la crisi de confiança del sistema institucional que han despertat els ciutadans en els darrers anys i que «aquí el Tribunal de Comptes juga un paper essencial», així com a l’hora de «controlar els comptes dels partits polítics i el conjunt de les seves activitats».
PUBLICITAT
PUBLICITAT