PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els jugadors del MoraBanc, atents per no repetir errades

La derrota amb el Manresa va fer mal i el MoraBanc confia en tenir la lliçó ben apresa davant el Fuenlabrada

Per JOAN JOSEP BLASCO

Suárez i Clark lluiten pel rebot en el partit de la primera jornada entre el MoraBanc i el Dominion Bilbao Basket.
Suárez i Clark lluiten pel rebot en el partit de la primera jornada entre el MoraBanc i el Dominion Bilbao Basket. | Tony Lara
La Lliga Endesa no ha fet més que començar i curiosament el BC MoraBanc Andorra presenta millors números a domicili que no pas a casa. I imatge també. Són dues derrotes al poliesportiu i una victòria a Tenerife. Diumenge té una ocasió per seguir guanyant lluny del Principat, que permetria millorar l’actual situació després de la desfeta davant l’ICL Manresa. Ho farà a la pista del Montakit Fuenlabrada, que suma el mateix balanç de triomfs i derrotes que els andorrans.
 
Els madrilenys tenen una plantilla amb força variacions respecte el curs passat, perdent a jugadors referents com Andy Panko, Jeleel Akindele, Moussa Diagne o Dani Pérez. També a la banqueta ha patit canvis, amb l’arribada de Zan Tabak. Perquè la temporada va ser un desastre. Va concloure últim. Segueix a l’ACB per tot l’afer amb el CB Ourense, que va significar a la llarga que aquest estiu no es produís cap ascens ni descens. La temporada la van iniciar de la millor manera, amb una victòria contundent sobre el Manresa, imposant-se de 28 punts. Però després d’aquesta espectacular estrena s’han comprovat les carències de l’equip, caient de 22 a la pista de l’Unicaja de Màlaga i de 13a la del Fiatc Joventut. 
 
Qui torna al poliesportiu Fernando Martin és Daniel Clark. L’anglès va jugar la campanya passada amb el Fuenlabrada. Els hi desitja el millor, menys en el doble enfrontament que tindran en la lliga regular. Els andorrans volen deixar la derrota amb el Manresa enrera i centrar-se en corregir les errades, sobretot defensives, que els va costar perdre quan semblava que teníen el matx coll avall. «La derrota va ser un disgust per a tots. Fins ara hem estat més concentrats en nosaltres, en el nostre joc, en les coses que hem de millorar i canviar», afirma Clark, que considera que part dels aspectes a solucionar es troben al cap: «El nostre aspecte mental no ha estat al mateix nivell que el físic i el tàctic».
En les dues derrotes patides entona el mea culpa, ja que «puc aportar més coses a l’equip. Als partits de casa podria haver jugat millor, amb més intensitat». Com a exjugador del Montakit sap el que s’està vivint a la localitat madrilenya i que una derrota els complicaria el futur . Volen jugar amb les seves pors: «Sempre és una pista complicada per jugar. Quan les coses van bé l’afició pressiona molt, però quan van malament se’ls posa en contra».
 
Giorgi Shermadini va patir problemes físics a Tenerife, dels quals «estic millor», afirma el georgià, que assegura sentir-se més adaptat: «Em sento molt bé. Aquest club està molt ben organitzat i té un bon grup de jugadors i cos tècnic». El desplaçament al pavelló madrileny considerà que serà complicat. «No serà un partit fàcil, però com sempre tractarem de guanyar».
 
El pivot serbi del Montakit, Oliver Stevic, jugarà el seu segon partit després de debutar en la darrera jornada davant el Joventut un cop superada la lesió en l’últim partit de pretemporada. Confia en el seu equip per vèncer, perquè «juguem a casa nostra i és molt important com juguem. Si estem preparats per competir, per lluitar des del primer minut, tindrem l’oportunitat de guanyar-lo», assegura, valorant que el MoraBanc «és un equip fort, dur, però juguem a casa i hem protegir la nostra pista, així que necessitem jugar el més dur que poguem i tenir fe que guanyarem els partits».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT