PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Protagonisme per als isards més joves en el duel més complicat

Els isards s’enfronten a Lituània, que està imbatuda en el campionat

Per ALBERT CANES

Els isards canten l’himne d’Andorra, en un partit anterior a l’Estadi Nacional.
Els isards canten l’himne d’Andorra, en un partit anterior a l’Estadi Nacional. | FAR
Segurament, l’enfrontament de demà (15.00) davant Lituània serà el més complicat d’afrontar per als isards en aquesta Copa Europea de Nacions. Ja en el partit disputat a l’Estadi Nacional, el 18 d’octubre de  l’any passat, es va veure la potència i l’alt nivell de la selecció lituana quan va vèncer per 15-34. «Hi van haver molts errors al darrera, tot i que al davant vam fer un bon paper», recorda el seleccionador, Jeannot Martinho, d’aquell partit. Les altres tres seleccions del grup 2B també han pogut comprovar quin és el conjunt més fort de la divisió ja que cap ha estat capaç de sobreposar-se a Lituània, imbatuda amb quatre victòries. 
 
Aquesta dificultat la tornaran a experimentar els jugadors dirigits per Marthino demà, a la qual s’hi afegirà diverses baixes que deixen la primera línia dels isards amb els efectius reduïts. Òscar Soares, Gala Gagnidze i Seabstien Causse no hi podran ser. El primer es va lesionar el diumenge passat, i en té per sis mesos després d’haver-se trencat el lligament creuat, i els altres dos jugadors tenen compromisos importants amb els seus respectius clubs que els impedeixen concentrar-se amb els seus companys. «No tinc primera línia, només tinc quatre jugadors, i al darrera hi ha molts joves», explica Martinho, que veu el duel per als jugadors de menys edat com una oportunitat per reivindicar-se i aprendre. «L’equip és molt jove i tinc jugadors amb els quals vaig treballar a cadet i júnior, i han evolucionat fins ara. La idea és anar-los portant per a que juguin a aquest nivell», afegeix els seleccionadors dels isards, que recalca que els duels així «estan bé per als joves perquè jugant a aquest nivell poden millorar». 
 
Entre els 23 seleccionats hi ha quatre debutants a la convocatòria: Joan Martí, Kim Jordan, Bruno Comas i Marc Vilella poden estrenar-se demà com a isards.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT