PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

BC Andorra: Fixar-se en si mateix

El MoraBanc vol arreglar a Fuenlabrada tot el que es va fer malament en la derrota davant el Manresa

Per JOAN JOSEP BLASCO

Navarro dirigeix l’atac andorrà en el partit de la tercera jornada contra el Manresa.
Navarro dirigeix l’atac andorrà en el partit de la tercera jornada contra el Manresa. | Tony Lara
Durant la setmana s’han esmerat a corregir errors. A aprendre de les equivocacions. Estem tot just començament de curs i el marge de millora encara és molt gran. L’equip evolucionarà amb el pas de les setmanes. En la darrera jornada, diumenge passat, el BC MoraBanc Andorra va patir una desconnexió important davant l’ICL Manresa que li va costar sumar la segona derrota a casa. Demà té l’oportunitat de deixar enrera aquest mal record a la pista del Montakit Fuenlabrada, en un duel entre equips que es troben amb el mateix balanç d’una victòria per dos partits perduts.
 
 La setmana d’entrenaments ha estat dirigida en un mateix sentit, trobar solucions a tot allò que no funciona correctament. A aquelles carències que es van mostrar contra el Manresa, i va acabar costant una victòria que era a tocar i semblava que no s’escaparia. Un cop important per la manera en què es va produir i contra qui va ser. L’equip s’ha centrat en el que és capaç de fer. «Portem una bona setmana d’entrenaments. Sobretot al principi no va ser fàcil perquè les nostres sensacions no van ser bones», exposa l’entrenador del MoraBanc, Joan Peñarroya. Els del Bages van tenir el mèrit de saber capgirar el marcador i aixecar el matx, però bona part d’aquesta circumstància va venir provocada pel que van fer els andorrans des del tercer quart fins a la botzina final: «És un partit en el qual tenim moltes situacions en el que podríem haver fet les coses millor, sobretot en el nostre aspecte de donar concessions fàcils al rival».
 
La lliçó està apresa, però on s’ha de demostrar és a la pista. I aquest examen serà demà al pavelló Fernando Martín. Serà moment de «donar la nostra millor versió». I per aconseguir-ho es tracta de «fer les coses com hem demostrat que podem fer. És el moment de pensar més en les nostres coses que no en les del rival. Hem demostrat durant molts moments de molts partits que si fem bé les nostres coses ens dóna per competir força bé i per guanyar quasi a qualsevol rival». Els automatismes s’han d’agafar i el desenvolupament del grup està en acció. Ni les victòries i les derrotes han de portar a equívocs de quin és el moment actual. «Continuem treballant en la nostra progressió. Ni quan venim de Tenerife som un equip ja fet ni quan l’altre dia ens portem la patacada que ens emportem tot el que hem fet no serveix. Hem de trobar l’equilibri i la continuïtat. Som un equip que està buscant el seu lloc a la competició i esperem trobar-lo aviat tant a nivell col·lectiu com d’individualitats», assegura Peñarroya.
 
La línia de l’equip, la de creixement continuïtat, és l’adequada per l’entrenador. I d’actitud no en falta. «No crec que aquest sigui un equip que li falti ni intensitat ni energia. A vegades els partits es donen com es donen i el que hem de mirar és trobar aquesta continuïtat en el joc ofensiu i defensiu que segurament ens els donaran els partits». El precedent entre andorrans i madrilenys de la temporada passada no és gens positiu. El MoraBanc va perdre per 23 punts davant un equip que va concloure la lliga regular a l’última plaça de la classificació. Aquesta va ser un dels vuit triomfs que va aconseguir. El Montakit s’ha renovat a consciència, perdent a jugadors referents però incorporant a d’altres experimentats. Es tracta d’un equip que «intenta jugar molt agressiu defensivament pressionant molt la pilota i les línies de passada, jugant amb força contacte. I que en atac intenta ser un equip vertical, amb bases que tenen molta capacitat de desequilibri, amb bons tiradors i quatres que juguen oberts», que sempre «juga amb molta energia i amb capacitat en individualitats tenir moments d’encert».
 
Pista complicada

La derrota de la temporada passada, i com es va produir, està en ment de tots. Luka Bogdanovic no va jugar aquell matx perquè encara estava al Partizan de Belgrad i no havia fitxat pels del Principat, però coneix el que va passar. El serbi és conscient que davant tindran el rival «més dur i que comet més faltes en tota la lliga. Segur que és una pista forta i dura per jugar allí. Però nosaltres ara estem millor i anirem a guanyar i jugar el nostre millor partit». El convenciment hi és. Perquè els darrers dies no han estat com d’altres per tractar de resoldre problemes. «Des d’inici de la pretemporada, aquesta última setmana ha estat la millor entrenant, amb molta més duresa i intensitat i segur que es reflectirà durant el partit», admet el serbi.
 
A Fuenlabrada van convençuts que «si guanyem segur que podrem arreglar el que va passar a l’últim partit contra el Manresa», perquè davant els catalans «no vam estar al nostre millor nivell». És un matx que es vol deixar enrera i «no ens volem posar pressió al nostre cap» per afrontar el duel de demà. L’equip necessita ser més consistent, «posar més agressivitat per fer més faltes tàctiques. Quan estem fora de bonus necessitem jugar més dur sense permetre cistelles fàcils». No hi ha una altra que «donar la millor cara» per assegurar la victòria.
 
S’espera més de Sada

Els problemes físics estan afectant al rendiment de Víctor Sada en aquest inici de campanya. En la setmana de preparació per enfrontar-se al Manresa no va poder entrenar. Va jugar i es va notar que no estava bé. «Porta 10 dies quasi sense entranar i només comptint», indica Peñarroya, que del base català espera que «se sembli al jugador que tots sabem que ens pot donar, que ens marqui el ritme tant defensiu com ofensiu, que sigui el primer en començar aquesta tasca junt amb el Thomas [Schreiner]. I en funció de com es trobi físicament és una part important per a que el seu joc trobi una regularitat». Si ho aconsegueix, «segur que creixerà i ajudarà l’equip».
PUBLICITAT
PUBLICITAT