Sant Julià de Lòria

L'FC Santa Coloma remunta i és el nou líder

Els de Richard Imbernón superen el gol inicial de l’Engordany i aprofiten l’ensopegada del Sant Julià per situar-se en la posició preferent

Per ALBERT CANES

Xaime Noguerol controla la pilota, en el duel d’ahir entre el Don Denis Santa Coloma i La Adelita UE Engordany. | EMILIO PRENAS
De deixar les posicions europees a ser el nou líder de la Lliga Grup Becier. Això és el que va aconseguir ahir el Don Denis FC Santa Coloma al remuntar La Adelita UE Engordany en el duel més transcendental de la cinquena jornada. El conjunt dirigit per Richard Imbernón va fer valer la seva condició de campió amb una reacció pròpia de campió.

A part de la remuntada, el duel va regalar uns minuts d’emoció amb un atac i gol a les dues porteries de manera continuada a la primera part. De fet, la primera de les ocasions d’aquest seguit va ser la que va propiciar el gol de el La Adelita. Una molt bona jugada de Gerard Suàrez per la banda va acabar amb una centrada davant de dos rivals que va veure l’arribada per darrera d’Olajubu Oladymeji, que tot sol va avançar els visitants.

Però a la jugada següent Cristian Martínez ja va tenir l’empat en rematar tot sol una centrada de Juanfer Laín. Malgrat la gran ocasió, la pilota va anar dirigida directament a les mans del porter. Seguidament era l’Engordany qui tornava a crear perill en un xut fora de l’àrea i després Iban Parra ho provava a l’altra banda, però Usubiaga tornava a estar situat en el lloc adequat. Suàrez era una de les millors armes dels d’Otger Canals amb desequilibris constants a la banda dreta, però l’Engordany es va anar apaivagant poc a poc i els colomencs prenien més força fins que abans d’acabar la primera meitat van trobar el seu premi en un còrner. Marc Rebés va ser l’encarregat de posar l’empat a un gol, resultat amb el qual anaven a vestidors.

Els d’Imbernón van sortir molt més còmodes a la represa i només tres minuts després de començar van posar-se per davant en el marcador. Albert Mercadé penjava una pilota enverinada al segon pal on va trobar el cap de Juan Carlos Toscano, que feia el primer dels dos gols que va marcar ahir. Abans, però, Suàrez va avisar la porteria colomenca després d’una passada de Jallow Mamadou. Tant l’assistència com la rematada van ser massa forçades i Francsico Toscano no va tenir problemes per aturar la pilota. El duel va començar a entrar en una espiral  de tranquil·litat i la tercera diana del Don Denis va rematar el partit. Va ser novament Mercadé qui va assistir Toscano, que a plaer va enviar l’esfèrica al fons de la xarxa i va consumar la remuntada i va assegurar el lideratge després de la cinquena jornada.

L’última mitja hora de partit no va tenir gaire història. L’Engordany va gaudir d’alguna ocasió, però sense posar en clar perill a Francisco Toscano i al Don Denis li van anul·lar un gol per fora de joc, que no va tenir transcendència major.

El lideratge colomenc per un punt canviarà diumenge que ve en el duel entre el Sant Julià i l’FC Santa Coloma.

El Penya acorrala el Sant Julià

Sant Julià de Lòria # El Restaurant Tic Tapa Sant Julià va poder sortir amb un punt de l’últim duel de la jornada, però va patir per aconseguir-lo, i molt. El Penya Encarnada es va posar amb un 2-0 al minut 58 gràcies als gols de Diego Najera i Sergio Carvalho. Edu Peppe va retallar distàncies al 78 i de manera agònica i pràcticament en temps afegit, Aaron Martín va posar l’empat per al Sant Julià, que tot i perdre el liderat es manté en la segona plaça a només un punt del Santa Coloma.

La UE goleja en els últims instants

Golejada d’escàndol de la UE Santa Coloma que deixa enrere les dificultats de les primeres jornades amb la seva segona victòria consecutiva. El partit, però, no es va començar a trencar fins al minut 71 amb el 3-0. Després d’aquest gol, l’Encamp va abaixar els braços i es va deixar encaixar un set de gols, amb un hat-trick de Sergio Crespo i les dianes de Jordi Rubio, Víctor Bernat i Boris Antón. Els colomencs són tercers aprop del líder, mentre que l’Encamp s’enfonsa en l’última plaça de la classificació.

El Lusitans guanya per la mínima

En el duel disputat a l’Estadi Nacional, l’Assegurances Generals FC Ordino va lluitar per sumar el seu primer triomf i va plantar cara a un dels grans, com és l’FC Lusitans Les Barques, que va patir per poder fer un únic gol. Lucas Maciel va fer la diana que donava tres punts importants a un Lusitans que torna a ser entre els quatre primers de la taula, però que té problemes per fer gols. L’Ordino haurà d’esperar per obtenir el primer triomf i es manté penúltim empatat amb l’Encamp.