PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Solana: «Shermadini ha vingut a ser un referent i fins ara no ho ha estat»

El director centra la culpa del mal inici en tot l’equip, però destaca la importància del pivot en l’únic triomf

Per ALBERT CANES

Giorgi Shermadini encara Shawn James amb la pilota, en el primer partit de la temporada davant el Bilbao.
Giorgi Shermadini encara Shawn James amb la pilota, en el primer partit de la temporada davant el Bilbao. | TONY LARA
És una qüestió d’equip, de fer una reflexió conjunta i individual per recuperar tot allò que prometia tant durant la pretemporada i que en aquests primers partits no s’ha vist. En comptes d’una millora respecte la temporada passada, hi ha una repetició d’errors similars que fan que a aquestes alçades el balanç de victòries i derrotes sigui el mateix. 
 
La ‘culpa’ que l’equip no sigui en una posició superior és de tot el conjunt, però si hi ha un jugador que ha estat per sota a la resta de companys en tres dels quatre duels disputats fins ara a nivell del que s’espera d’ell és Giorgi Shermadini. El director esportiu del MoraBanc Andorra va recordar que en l’única victòria tricolor d’aquesta temporada, la de Tenerife, el pivot georgià va completar una bona actuació: «Tots els jugadors, els 10, han de fer una reflexió individual per veure què és el que han vingut a fer i què és el que poden aportar per ajudar l’equip a guanyar. Shermadini ha vingut a ser un referent i, evidentment, fins ara no ho ha estat, almenys en els tres partits que hem perdut. A Tenerife sí que va estar bé i vam treure una victòria. Jo crec que és significatiu. No és només ell sol, sinó que també és l’equip. És un tipus de jugador que necessita que li donin bones pilotes i que el facin protagonista, i els altres dies no ho vam aconseguir». 
 
Una de les decepcions més grans del partit de diumenge per a Solana va ser la manera amb la qual es va portar el conjunt venint d’una derrota dolorosa com la del diumenge anterior: «El que sí que no esperàvem és la resposta que va donar l’equip després de la derrota contra el Manresa. La setmana passada va ser molt bona a nivell d’entrenaments, de ritme, d’implicació i de comunicació i la resposta al partit va ser horrorosa». L’aspecte defensiu, però, no va ser el que més va preocupar al director esportiu del partit a Fuenlabrada, sinó que «el fet que les pilotes perdudes, les dividides, que no en traiem cap i els rebots on hi ha quatre jugadors nostres i un seu i se l’emporta el seu són aspectes del joc que realment em preocupen». 
 
Possiblement, la pregunta que es fa tothom ara és on és l’equip de la pretemporada que tant prometia? «La pregunta és aquesta. El que ens preocupa és que hem vist a l’equip fer les coses bé i que pensem que ho podem fer. No estem demanant una cosa que no haguem vist o que no sàpiguen fer. Són ells que a l’hora d’afrontar els partits i el dia a dia en el seu treball han de tenir aquesta gana i ambició per fer-ho el millor possible», va explicar Solana, que creu que la solució és «treballar al màxim i que tothom sigui conscient de la responsabilitat que té».
 
El rival de diumenge no és el més idoni per posar en marxa la reacció i començar a sumar victòries. L’FC Barcelona Lassa, líder i imbatut, visitarà el Poliesportiu i les opcions de triomf no apunten a ser gaire altes. «És el Barça, un equip d’un potencial que aspira a guanyar totes les seves competicions. El referent que tenim de l’estiu és que havent jugat un molt bon partit no vam guanyar. El veig complicat, però em preocupa més l’estat anímic i la recuperació de l’equip, de tenir bones sensacions, que plantejar el partit del Barça de si vull guanyar o no. La reflexió de l’equip ha de ser anar a retrobar bones sensacions, treballar i intentar treure un molt bon partit i aprofitar aquesta feina per més endavant», va concloure Solana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT