PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Irineu Esteve i Carola Vila, en estat de forma pletòric

Irineu Esteve i Carola Vila es concentren a Pas del Stelvio abans d’afrontar la primera prova de la temporada el dia 28 d’aquest mes

Per A. CANES

Els esquiadors de l’Esquí Club La Rabassa-Naturlandia, a Pas del Stelvio, Itàlia.
Els esquiadors de l’Esquí Club La Rabassa-Naturlandia, a Pas del Stelvio, Itàlia. | ECLRN
Queda ben poc per iniciar la temporada de neu i els diferents equips de la FAE s’estan preparant per afrontar una temporada il·lusionant. Un d’ells és el conjunt d’esquí de fons, format principalment per Irineu Esteve i Carola Vila, que han dut a terme una forta preparació per arribar a les primeres cites en bona forma. L’última concentració abans d’iniciar la temporada l’han feta a Pas del Stelvio, a Itàlia, de la qual van tornar el cap de setmana. Amb bona neu i bon temps en gran part dels dies, i acompanyats per altres esquiadors de fons del club, Clàudia Gracia, Ona Ferrando i Assier Ferrando, i un segon tècnic, Guillem Cairat, Esteve i Vila han pogut preparar-se a fons de cara al moment clau. 
 
Així ho destaca almenys el seu entrenador i encarregat de posar a to els corredors, Joan Erola, sobretot pel que fa al membre més antic del club: «L’Irineu està molt bé. Ha progressat força i ha abaixat els temps respecte l’any passat. Haurem de veure a la neu com està realment, però penso que està més que preparat». Prova d’això va ser la cursa de roller esquí que va realitzar a Feltre, Itàlia, a principis del mes d’octubre en la qual va guanyar en la categoria júnior i va ser novè del total. «Hi havia gent de Copa del Món i amb un nivell molt alt. En neu serà diferent per això», explica Erola. 
 
El 28 d’aquest mes, els dos esquiadors de fons disputaran la primera prova FIS de la temporada a Val Formazza, Itàlia, i serà a partir d’aquí quan es posaran en perspectiva els objectius principals de la temporada, tant com per a Esteve com per a Vila. El dissabte faran un esprint «per treure l’estrès de la competició», mentre que diumenge disputaran els 10km patinador, la prova que té en ment Esteve ja que és la seva especialitat. «Hi haurà un suís de Copa del Món i gent amb un nivell molt alt. Això va bé perquè si té gent bona millora més», afegeix el tècnic.  Per a Esteve, l’objectiu actual és millorar els resultats de la temporada passada, pensant sobretot en Copa d’Europa i el Mundial júnior, en els quals va destacar molt. «Anem a superar el que vam fer. Serà un Mundial important en el qual penso que té opcions de fer-ho bé i situar-se entre els 10 primers», comenta Erola. 
 
 Per la seva part, Vila té els objectius menys definits, però l’entrenador de l’Esquí Club La Rabassa-Naturlania la veu amb moltes capacitats de fer bons resultats en la categoria aspirant. «Crec que si està un 7% sota el temps de les primeres de la seva edat estarà per fer proves de Copa d’Europa. Seria un bon punt de partida», exposa. A finals de mes es comprovarà l’estat de forma real de l’equip.
PUBLICITAT
PUBLICITAT