PUBLICITAT

Andorra la Vella

Pujal parla amb Cinca, que justifica l’avís de Tributs

El membre de l’INAF va ser expedientat per no presentar l’IGI de 2014

Per Ivan Álvarez

Armand Pujal, membre del Consell d’Administració de l’INAF, en una compareixença recent
Armand Pujal, membre del Consell d’Administració de l’INAF, en una compareixença recent | El Periòdic
Semblava no esperar aquesta qüestió i, després d’una ganyota de sorpresa, i alguns segons de reflexió, el ministre de Finances, Jordi Cinca, va abordar l’afer Pujal en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. El departament de Tributs i Fronteres va incoar un expedient sancionador a Armand Pujal,membre de l’Institut Nacional de Finances (INAF) i vocal de l’Agència Estatal de Reestructuració d’Entitats Bancàries (AREB). per no haver presentat la declaració de l’IGI corresponent a l’exercici de l’any passat. El portaveu del Govern va deixar clar que no acostumava a comentar cap aparició nominal al BOPA però va voler fer una excepció. Cinca va reconèixer que, arrel d’aquest requeriment, Pujal es va posar en contacte amb ell i que estava «molt afectat» arrel d’aquesta incoació. «Va sortir d’ell donar una explicació que, en cap cas, jo li demanava i que no calia», va apuntar Cinca que va seguir amb la seva aferrissada defensa envers el membre de l’INAF i va subratllar que «tot i això, i ja que va voler donar-me les explicacions de forma transparent i amb voluntat de que quedés clar, em permeto dir-ho». 
 
Pujal no és un obligat tributari/ El portaveu del Govern va voler matisar la problemàtica i va explicar que «Armand Pujal no és un obligat tributari de l’impost del IGI i, per tant, no deu res a l’Estat». Amb això va aclarir que «el requeriment que va rebre respon a quelcom tan absurd com que l’activitat que desenvolupa està per sota del llindar que fixa la llei a partir de la qual s’ha de fer la declaració, 40.000 euros, i com que en un exercici anterior va fer una declaració del IGI amb liquidació zero  que no calia, automàticament es reclama ja queda com un obligat tributari si ell no normalitza la situació ni comunica a l’Agència Tributària que ell no és obligat tributari». 
Cal apuntar, finalment, que la notificació de la Direcció Adjunta de Gestió i Atenció al Contribuent aclareix que «no ha estat possible notificar-los personalment» la resolució, per la qual cosa es notifica mitjançant un escrit al BOPA. L’expedient sancionador és el pas previ al termini de 13 dies hàbils perquè els interessats presentessin la documentació requerida, és a dir la declaració del període pendent de l’IGI relatiu al 2014.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT