PUBLICITAT

Puigcerdà

Kilian Jornet disputarà tota la Copa del Món del 2016

La primera cita serà a la Font Blanca, a Andorra, el 16 de gener

Per EL PERIÒDIC

Kilian Jornet, en una imatge promocional.
Kilian Jornet, en una imatge promocional. | EL PERIÒDIC
Kilian Jornet torna al seu vessant més competitiu. L’esportista cerdà va presentar ahir el seu calendari de proves d’esquí de muntanya per aquest hivern vinent i va anunciar que té previst disputar totes les curses de la Copa del Món 2016, com també els Campionats d’Europa, tant en la modalitat Individual com en la de Vertical Race. També prendrà part en proves de llarga distància per patrulles, com ara l’emblemàtica Pierra Menta.
 
Enguany la Copa del Món d’esquí de muntanya consta de només cinc proves. I la primera serà el 16 de gener a Andorra, amb la ja clàssica Font Blanca. Les següents són la Valtellina Orobie (30 de gener a Albosaggia, Itàlia) i l’Alpinski (5 de febrer a Les Marécottes, Suïssa). Les dues últimes cites seran novament a Itàlia, amb la Transcavallo (20 de febrer a Alpago-Belluno) i la Mondolé Ski Alp (18 de març a Prato Nevoso).
 
El campionat d’Europa es disputarà en el marc de l’Alpiniski, tercera parada del calendari mundial, i Jornet aspira a guanyar en la Vertical Race i en la prova individual. Finalment, l’esquiador pirinenc també participarà en quatre curses de patrulles de referència, que segueixen formant part del circuit Gran Course, rebatejat com LTD World Cup. Seran l’Altitoy-Ternua (27 i 28 de febrer a Luz-Ardiden, al Pirineu francès); la Pierra Menta (del 9 al 12 de març a Areches-Beaufort), el Tour du Rutor (de l’1 al 3 d’abril a la vall d’Aosta) i, per tancar la temporada, la Patrouille des Glaciers (del 19 al 23 d’abril a Valais, Suïssa).
 
Jornet va avançar que afronta «la temporada amb ganes» i que les curses el motiven «perquè el nivell és molt ajustat i les victòries es defineixen pels petits detalls». L’atleta cerdà augura com a rivals William Bon Mardion, Xavier Gachet, Roberto Antoniolli o Damiano Lenzi. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT