PUBLICITAT

ENCAMP

Encamp vol tancar l’any amb 1 milió de superávit

Sans considera que els crèdits evitaran arribar a aquesta xifra

Per EL PERIÒDIC

Un moment de la sessió de Consell de Comú d’Encamp, ahir
Un moment de la sessió de Consell de Comú d’Encamp, ahir | ANA/G.LL.T
El Comú d’Encamp confia tancar l’any 2015 amb un superàvit proper al milió d’euros. El cònsol major de la parròquia, Jordi Mas, va destacar que encara és d’hora per poder augurar una xifra concreta, però va afegir que «segurament» rondarà aquesta quantitat. Així ho va anunciar després de la sessió de Consell de Comú d’ahir, on també es va anunciar la liquidació pressupostària corresponent al tercer trimestre de l’any, que, a 30 de setembre, presenta un superàvit de 2.842.127 euros. 
També es va donar a conèixer que l’endeutament a curt termini se situa en el 2,66%. Pel que fa al global, aquest es troba, ara mateix en el 118%, quan el límit legal és del 200%. En aquest sentit, Mas va destacar «l’esforç» que s’ha fet durant el mandat per anar-lo reduint, tot recordant que l’any 2011, l’endeutament global se situava en els 149%. En aquests quatre anys, l’encara cònsol major encampadà va subratllar que s’ha aconseguit reduir-lo en «11 milions d’euros».
Durant la sessió de Consell de Comú també es va donar llum verd a una proposta d’acord per regular la relació entre el Comú d’Encamp i Sercensa, la societat que distribueix l’electricitat al Pas de la Casa. Amb aquesta modificació es permetrà que FEDA cobri directament a la societat els diners corresponents a l’electricitat distribuïda, de manera que el tràmit ja no haurà de passar pel Comú. 
Fins ara la corporació cobrava els diners a Sercensa i els ingressava a FEDA. El cònsol va destacar que el fet que ara es faci directament, serà positiu a nivell financer per al Comú, ja que «no hi haurà tantes entrades i sortides».
Per la seva banda, el conseller del PS, Joan Sans, va alertar de les xifres a les quals ascendeixen els crèdits extraordinaris i els suplements de crèdit que presenta actualment el Comú, i que se situen a l’entorn d’1.300.000 euros. Aquest fet, va assegurar, repercutirà en el resultat final, i que aquest presentarà un superàvit menor a l’esperat, ja que «caldrà destinar molts més recursos dels previstos al pressupost a pagar els crèdits».
Sans va lamentar que les inversions no «s’hagin espaiat durant el mandat», i va criticar «els mals acords» a què s’han arribat en alguns casos, en referència a les obres de Prada de Moles. «Inicialment, el Govern tenia el compromís de pagar-ne el 50%, i al final només hi ha aportat 600.000 euros dels 2.800.000 euros que ha costat», va afegir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT